Anahtar Kelimeler:

BU PARALAR NEREYE GİTTİ?”

 BU PARALAR NEREYE GİTTİ?”

CEYLAN : “190 Bin TL’nin Akıbetini Kim Açıklayacak?”

         Kırıkkale Minibüsçüler Odası Başkanı Güven Ceylan; minibüsçü esnafının sorunlarını dile getirmek için düzenlediği basın toplantısında habercilerin ve gazetemiz İmtiyaz Sahibi Murat TANIR’ın sorularını cevapladı.

“Parası Olmayan Kulüp Başkanlığı Yapmasın”

         Geçmiş yıllarda Kırıkkale Spor adı altında sayıları 90’lara ulaşan aracın tahsisi edildiğini ifade eden CEYLAN; “Bu araçlar Kırıkkale Spor’a gitseydi, takımın durumu bugün böyle olmazdı” dedi.  

         CEYLAN; “ 2003 yılında Kırıkkale Spor’a 5 araç tahsis edildi. Ali UZEL’in Kulüp Başkanı olduğu o dönemde bu araçlar 65’er milyar civarında satıldı. Kulüp bugün ne durumda. Biz de Kulübün iyi olmasını isteriz tabi. Ama bugün de aynı oyunlar oynanmak isteniyor. Kırıkkale Spor için 20 araç tahsis edilmeye çalışılıyor. Biz itiraz ettik. Valimiz durumu alt komisyona havale etti. Şimdi bugüne kadar Kırıkkale Spor’a başkanlık yapmış olanlara soruyorum. Minibüsçü esnafı üzerinden alınan paralar nereye gitti? Önce bunun hesabı verilmeli.” Açıklamasında bulundu.

“160 Minibüs Boş Duruyorken Ne Yapılmak İsteniyor?”   

Haberkale İmtiyaz Sahibi Murat TANIR’ın soruları üzerine Oda Başkanı Güven CEYLAN ilginç iddialarda bulundu.

Kırıkkale’de halen 320 minibüs bulunduğunu, bunların 160 tanesinin bir gün çalışırken diğer 160 tanesinin dönüşümlü olarak boş durmak zorunda kaldığını söyleyen Başkan CEYLAN; “Kampüs hattına verilecek minibüslerin, Minibüsçüler Odasına bağlı şehir içi minibüslerinden verilmesi gerekir. Bunun için gerekli girişimlerde bulunuyoruz. Kampüs içerisine yapılmakta olan bir hastane var. Dolayısıyla kampüs hattına 20 araçlık bir ihtiyaç var. Minibüsçü esnafının her gün 160 aracı boşta dururken, dışarıdan araç vermek istenilmesinin bir anlamı yoktur” açıklamasında bulundu.

“190 Bin TL’nin Camilere Bağışlandığına İnanmıyorum..”

         Minibüsçü esnafının sömürüldüğü belirten Oda Başkanı Kırıkkale kamuoyunun ve yetkililerin dikkatini çekecek şu iddialarda bulundu:

 “Musa Taşkın isimli minibüsçü şahıs bana sözlü olarak, Başkanım Mahmatlı’daki yarım araç hissesini ben aldım. 50 Bin TL para verdim dedi. Parasını nereye ödediğini sordum, Sosyal Hizmetlere ödediğini söyledi. Daha sonra Belediyeye ödediğini söyledi. Belediyeden iki kişinin adını verdiler. 14 kişiden 10’ar bin TL para, artı 50 Bin TL de yarım hattın hissesi ile 190 Bin TL para ödendiği söylendi. Kime verdiklerini soruyorum iki kişinin ismini veriyorlar. Daha sonra açıklayacağım o iki kişinin ismini. Sonra bu olay çok dallanıp budaklanınca Veli Başkan bu paranın camiye verildiğini söylemiş. Müftülük bunların açıklamasını yapmalı. Hangi camiye belediyeden ne kadar para bağışlanmıştır. Bu açıklanmaz ise Diyanet İşleri Başkanlığı’na soracağız. Kırıkkale minibüsçü esnafından alınan 190 Bin TL parayı Belediye hangi camilere ne şekilde bağışlamıştır? Müftülükten bu yönde bir açıklama gelmedi.

1992’de beri minibüsçünün sırtından Kırıkkale Spor’a 70 -80 tane araç aktarıldığını ifade eden Kırıkkale Minibüsçüler Odası Başkanı Güven CEYLAN; minibüsçü esnafından alınan paraların nereye gittiğinin Kırıkkale Spor ve Mahmatlı hattından alınan 190 Bin TL paranın nereye gittiğinin Belediye yetkililerince açıklanmasını beklediğini söyledi.

 

 



  • Cumartesi 39.2 ° / 25.7 ° Güneşli
  • Pazar 38.3 ° / 25.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 38.4 ° / 25.9 ° Güneşli