Anahtar Kelimeler:

TEZEL, Ağız ve Diş Hijyeninin Önemini Anlattı

TEZEL, Ağız ve Diş Hijyeninin Önemini Anlattı

Kırıkkale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Prof Dr Adnan TEZEL Kırıkkale İl Özel İdaresi Bilim ve Sanat Merkezi’nde zekâ üstünlükleri ve başarılı çalışmalarıyla   yaşıtlarından farklı öğrencilere diş eti ile ilgili konferans verdi.

Okulda  Sınıfları gezen Başhekim TEZEL öğrencilerin bilimsel, çevresel konulu yaptıkları çalışmaları inceledi. Öğrencilere diş macunu ile diş fırçası dağıtarak  sohbet etti.  Daha sonra Dr. Abdullah SERT in kontrolünde Ağız Diş taraması yapıldı.

“Dişeti Kanamaları bir hastalık belirtisi olabilir! ”

Sağlıklı dişetlerinde kanamaların olmayacağını bildiren Prof Dr.TEZEL “Dişetlerinde görülen kanamaların sistemik bir hastalığın belirtisinin olabileceğini söyledi. Dişler düzgün temizlenmediğinde diş hastalıkları ve daha ileri safhalarda çekim kaçınılmaz olabilir.” dedi.

Genetik faktörlerin yanısıra, sigara kullanımı, muhtelif ilaçların kullanımı, hormonal değişiklikler, stres, kötü beslenme, diş sıkmak veya gıcırdatmak, kötü beslenme, diyabet ve kötü yapılmış köprü ve dolguların diş sağlığını olumsuz etkilediğini ifade eden TEZEL; ağız ve diş hijyenine önem verilmesi gerektiğini söyledi.

 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu