Anahtar Kelimeler:

KURBANDA KIZILAY MODELİ

KURBANDA KIZILAY MODELİ

Kurbanda Kızılay Modeli ile Türk Kızılayı son 5 yıldır olduğu gibi bu yıl da “Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası” ile yüzbinlerce ihtiyaç sahibi aileye yardım ulaştırmayı planlıyor. Bu yılki kampanyada Türk Kızılayı’na bağışlanacak her bir hissenin yarısı Pakistan’a gönderilecek.

 

Türk Kızılayı “Kurbanlarınız Kızılay’la Amacına Ulaşır - Kurbanımız Pakistan İle Kardeş Payı” isimli Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası ile bir yandan kurban kesiminde şehirlerde yaşanan olumsuz görüntülerin önüne geçmeyi bir yandan da vekaletle kurban kesiminde son dönemde yaşanan suiistimallerin kamuoyu vicdanında açtığı derin yaraları onarmayı hedeflemekte olduğunu bildirdi.

  

Proje ve eğitim çalışmalarıyla beraber yardım faaliyetlerine son bir yılda ağırlık veren Bahşılı Kızılay Şubesi; periyodik aralıklarla Kuru Gıda, Konserve Et, Bebek Maması, Okul Kıyafetleri, Giyecek ve ayakkabı, Ev Mobilyası, Aylık Erzak Yardımını devam ettirmekte olduğunu bildirerek, Kurban Kampanyasında il ve ilçe tüm hayırseverlerden destek beklediği çağrısında bulundu.

 

Kampanyanın amacı, Kurban Bayramı dolayısıyla kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşların kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun şekilde vekalet yoluyla kestirmelerine yardımcı olmak ve “gerçek” ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için gerekli usul ve esasları düzenlemek ile tüm bu aşamalara bir standart kazandırmak şeklinde açıklandı.

        

Türk Kızılayı’na bağışlanacak kurbanların, veterinerler tarafından tek tek seçilerek ve hijyenik koşullarda, sertifikalı kasaplar tarafından Et-Balık Kurumu kombinalarında, din görevlileri tarafından duaları yaptırılarak kesileceği öğrenildi. Ayrıca tüm bu işlemlerin noterler huzurunda gerçekleştirilip tasdik edildikten sonra, Et-Balık Kurumu tarafından kavurma yapılarak, 800 gramlık kutularda ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı, bu yönleriyle en geniş kapsamlı kurban kampanyasının başlatıldığı belirtildi.

 

Kredi Kartına 4 Taksit İmkanı

          Vatandaşlar 168 ücretsiz Kızılay çağrı ve bağış hattından, tüm bankalardan ortak Kızılay bağış hesabından, www.kizilay.org.tr adresinden ya da Türk Kızılayı’nın ülke genelindeki 750’yi aşkın şubesinden makbuz karşılığı bağışta bulunabilecek. Bir kurban bedeli 410 YTL / 280 USD / 210 Euro olarak belirlendi. Bağışta bulunacak kişiler kredi kartına 4 taksit yaptırarak bağışta bulunabilecek. Evinde kurban kesmeyip bağışta bulunmak isteyenlere şube kampanya ekipleri yardımcı olacak.



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli