Anahtar Kelimeler:

YALÇIN TOPÇU`nun Anlamlı Ziyareti

YALÇIN TOPÇU`nun Anlamlı Ziyareti

BBP GENEL BAŞKANI YALÇIN TOPÇU TÜRKMEN ALEVİ BEKTAŞİ DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ,


Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, beraberinde BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, MKYK Üyesi, Seçim İşleri Başkanlığı Başkan Yardımcısı Cengiz Güler ve Ankara İl Yönetimi ile birlikte Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Genel Merkezinde Genel Başkan Özdemir Özdemir’i ziyaret etti.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu ziyarette yaptığı konuşmada şunları kaydetti: Türkiye`de asırlardan beri Türk`ün, Türkmen’in, Kürt`ün, Alevi`nin,Sünni’nin, Gürcü`nün sorunsuzca barış içinde yaşadığını belirten Topçu, bu huzur ortamını istemeyenlerin geçmişte solcu-sağcı ve şimdide Alevi-Sünni, Türk-Kürt gibi suni gündemlerle bu birlikteliği bozmaya çalıştıklarını söyledi. BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, bin yıldır  Anadolu`da kardeşçe yaşayanların bu oyuna gelmeyeceğini ifade etti.

Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Genel Başkanı Özdemir Özdemir`de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Alevi toplumunun yaşadığı sorunların çözümü için destek istedi.

Ziyaret sonrasında bir gazetecinin, ``CHP`de yaşanan olayları nasıl değerlendiriyorsunuz`` sorusu üzerine BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, şunları söyledi: CHP`de yaşanan gelişmelerle ilgili olarak, ``Bu kargaşaların nedeninde siyasi ahlakla bağdaşmayan bir yöntemle Sayın Baykal`ın tasfiyesi yatıyor`` dedi.

``Bu kargaşaların nedeninde siyasi ahlakla bağdaşmayan Sayın Baykal`ın tasfiyesi yatıyor. Partiye oy verenler tarafından bir tasfiye olmadı. Bu, anormal bir tasfiye. Çalkantıların nedeni bu. Arzum ve isteğim, ana muhalefet partisi içindeki huzursuzluğun giderilmesi ve ana muhalefet görevi yapacak hale gelmesi.`` 

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, bir gazetecinin, DTP eski milletvekili Aysel Tuğluk`un İmralı`da görüştüğü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan`a atfen ``diyalog sürecinden bir nevi müzakere sürecine geçildiği`` açıklaması yaptığına işaret etmesi üzerine, şöyle karşılık verdi:

``Bölücüler, eşkıyalar ve onların sözcüleri ile pazarlık yapılmaz. On bin yıllık devlet geleneğimizde böyle bir şey yok. Terörle mücadele eden ülkelere baktığımızda da böyle bir gelenek yok. Böyle bir diyaloğun başlatılacak olması terörle mücadele ederken hayatını kaybetmiş insanların yakınlarının vicdanını kanatıyor, hem de 72 milyon insanımızın gönlünü kanatıyor.

Hükümetin, bu konuda millet vicdanını tatmin eder bir duruş göstermesini ve bununla ilgili anlaşılır net bir beyan vermesini bekliyorum. Hükümetin elini uzatması gereken kesim Kandil,İmralı ve onun sözcüleri değil, Doğu ve Güneydoğu`da yaşayan fakirlik ve terör arasında sıkışmış milletimiz olmalı. Devleti yöneten siyasi erk ve bürokratlar aklını başına almalı.`` Dedi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı