Anahtar Kelimeler:

Keskin Belediyesi Çalışanları Sadaka Topladı

Keskin Belediyesi Çalışanları Sadaka Topladı

                Keskin Belediyesi’nde çalışan işçi ve memurlar, uzun süredir maaş alamadıkları için Cuma namazı çıkışında eylem yaptılar.

                21 aydır maaş alamadıkları için eylem yapmak isteyen işçi ve memurlar, Cuma namazı çıkışında sadaka toplamaya başladılar. Ancak polisin eylemi sona erdirmeleri yönündeki müdahalesi üzerine topladıkları 10 TL parayı yine camiye bağışlayarak sadaka eylemini sonlandırdılar.

                Daha sonra Kayseri-Ankara karayolunu bir süre için trafiğe kapatmak üzere Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Keskin Belediyesi çalışanlarına yine emniyet birimleri izin vermedi. İlçe Kaymakamının araya girmesi ile eylemlerini izinli olarak yapmak üzere bayramdan sonraki bir tarihe ertelediler.

İçişleri Bakanı İzin Vermiyor

                21 aydır maaş alamadıklarını söyleyen işçi ve memurlar gazetecilerin sorularına verdikleri cevaplarda; “ 21 aydır maaşımızı alamıyoruz. Devlet memurunun maaşını ödememek suçtur. Bu nedenle belediye başkanını dava etmek istedik. Fakat İçişleri Bakanı imzası ile gelen yazıda Belediye Başkanının yargılanmasına müsaade etmediği için bu da mümkün olmadı” dediler.

  Maaş Alanlarla Bizim Farkımız Ne

                Çalışanlar; “ Bayram geliyor. Bırakın bayramda kurban kesmeyi, yiyecek ekmek bulamıyoruz. İcraalar üst üste bindi. Çocuklarımızın okul ihtiyaçlarını alamaz olduk. Peki, neden bazı arkadaşlarımızın maaşları düzenli ödeniyor. Ödeyemiyorsa kimseye ödeyememeli. 20 – 30 kadar çalışanın içerde alacağı maaşı yok. Bizler ise 21 aydır maaş alamıyoruz. Bu gidişe birilerinin bir dur demesi gerekiyor” açıklamalarında bulundular.

 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı