Anahtar Kelimeler:

Deri Toplama Yetkisi THK'na Ait

Deri Toplama Yetkisi THK

Türk Hava Kurumu (THK) Kırıkkale Şube Başkanı Aydın KELEŞ, kurban derisi toplama yetkisinin Türk Hava Kurumu’na ait olduğunu söyledi.

Derilerin resmi araç ve görevliler marifetiyle toplanacağını hatırlatan Keleş “Bu görevliler dışında hiçbir şahıs veya kuruluşun kurban derisi toplamasına kesinlikle izin verilmeyecek, aksine davrananlar hakkında yasal işlem yapılacaktır” dedi.

Başkan KELEŞ; “Türk Hava Kurumunca toplanan deri gelirlerinin; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türk Hava Kurumu, Türkiye Kızılay Derneği, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ve Türkiye Diyanet Vakfı arasında paylaşıldığını” açıkladı.

Aydın KELEŞ açıklamasında; “Mahallelerde Emniyet, kasaba ve köylerde Jandarma güçlerimiz herhangi bir usulsüzlüğe meydan vermeyecektir. Türk Hava Kurumu haricinde deri toplandığı tespit edildiğinde, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu Başkanlığımızca yapılacaktır. Halkımızca, bahsedilen mevzu üzerinde hassasiyet gösterilmesi hususunda şahsım ve kurumum adına istirham ediyorum” dedi.

 



  • Cumartesi 29.3 ° / 20.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22 ° / 18.2 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 25.3 ° / 17.8 ° Güneşli