Anahtar Kelimeler:

Biber Gazı MKE'de Üretilecek

Biber Gazı MKE

Yılda ortalama 70 bin biber gazı ithal eden Emniyet, maliyetin katlanarak artması üzerine çareyi yerli üretimde buldu. Makine Kimya Endüstrisi Kurumu`yla yapılan görüşmeler sonucu Çevik Kuvvetin kullanacağı gazın MKE tarafından üretilmesine karar verildi.

 

Emniyet Genel Müdürlüğü toplumsal olaylara müdahalede kullandığı biber gazı ABD ve Brezilya`dan ithal ediliyordu. Provokatif grupları dağıtmada en zararsız ve etkili bu yöntemin son yıllarda polis tarafından sıklıkla kullanılması nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü ihtiyacı karşılamak amacıyla yılda ortalama 70 bin biber gazı ithal etti.

 

Biber gazlarının emniyete oldukça yüklü maliyet getirmesi üzerine gazların yerli üretimi amacıyla proje hazırlandı. Proje kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü, TÜBITAK ile Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu yetkilileri bir araya geldi. Yapılan görüşmelerde göz yaşartıcı gazların MKE`de üretilmesinde mutabık kalındı. Bu amaçla Emniyet Genel Müdürlüğü ile MKE arasında anlaşma imzalandı.

 

Emniyet Genel Müdürlüğü, ilk etapta MKE`ye 50 bin adet gaz tüfeği fişeği ile gaz el bombası siparişi verdi. MKE`nin Kırıkkale`deki fabrikasında üretilmeye başlayan yerli gazların ilk partisinin önümüzdeki günlerde emniyete teslim edileceği belirtiliyor.

 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı