Anahtar Kelimeler:

Yavuz KUZUCU'dan Basın Açıklaması

Yavuz KUZUCU

         Türk milletinin geleceğini hazırlayan ve şekillendiren muhterem öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nde; sevgiyle, hürmetle üzerimizdeki emeklerini ve haklarını bir kez daha anmanın mutluluğunu yaşamaktayız.

 

Dar ve köhne kalıpları aşarak, modern bir toplumun inşa edilmesinde çok büyük katkıları olan öğretmenlerimizin milletimiz için hayati ve vazgeçilmez bir önemi bulunmaktadır.

 

Milletimizin hayallerini tarumar ederek geleceğine ipotek koymaya uğraşan ve vatanımızın bağımsızlığına göz diken mihrakların saldırılarının yoğunlaştığı bu süreçte, geleceğimizi inşa edecek öğretmenlerimize, büyük görevler düştüğü tartışılmaz bir gerçektir.

 

Ülkemizin bugün ve gelecekte bağımsız ve onurlu yaşayabilmesinin yegâne yolu; eğitim ve öğretim vasıtasıyla nesillere öğretilecek olan milli değerler sisteminden geçmektedir.

 

Bunalım geçirmekte olan milletlerin gelecek idealinin belirsizliklere saplanacağını, hayal kırıklığına uğramış toplumlarda çözülmenin başlayacağı ilk yerin ahlakta görüleceğini ve öğretmenler olmadan bu tehlikelerle başa çıkabilmenin çok zor olacağını anlamak gerekmektedir.

 

Türk milletine mensubiyet şuurunun anlamlandırılmasında, yayılmasında yeri doldurulamaz bir fonksiyona sahip olan öğretmenlerin; şevk ve heyecan içinde bu vazifelerini yerine getirmeleri için gerekli şartların hazırlanması da devletin temel görevleri arasında yer almalıdır.

 

Lakin ne var ki 8 yıldır iktidar olan akp hükümeti Eğitimde başarısız olmuş ve 8 yılın sonunda kutsaliyeti olan bu mesleğin itibarını yerlere düşürmüştür. Öğretmenleri işsiz bırakarak, kölelik benzeri istihdam şekilleriyle istihdam eden ve Öğretmenleri güvencesiz bir şekilde çalıştıran akp zihniyeti bölücüye verdiği değerin zerre kadarını Öğretmenlerimize çok görmüştür.

 

Dünyanın bir çok ülkesinde öğretmenler o toplumun maddi yönden en üst seviyesine sahip çalışanları iken bizde ise alt gelir grubuna dahil çalışanlardan daha ileri bir duruma gelmemiştir. Yıllarca Öğretmenlerimizin ekonomik yönden rahatlaması sağlanamamıştır. Son yıllarda ataması yapılamayan binlerce Öğretmen, umudunu yitirmiş, mesleğe olan sevgisi ve saygısı azalmıştır.

 

Büyük Milletimizin içinden çıkıp yetişen Öğretmenlerimize hak ettiği itibar Milliyetçi Hareketin iktidarında verilecektir. Bütün Öğretmenlerimiz güvenceli bir şekilde istihdam edilip geleceğe güvenle bakmaları sağlanacak ve mesleğe başladıklarında ise sosyal ve ekonomik yönden rahat bir hayat sürecek maddi imkânları bulacaklarıdır.

 

Her yönden değer verilen Öğretmenlerimiz Milli bir eğitim sistemiyle birlikte yetiştirecekleri insan gücü ile Lider Türkiye’nin mimarları olacaklardır.

        

        Bu vesileyle Türk Milleti`ne mensubiyetin gurur ve şuuruna sahip, manevî ve kültürel değerlerimizi özümsemiş, düşünme, algılama ve problem çözme yeteneği gelişmiş, yeni gelişmelere açık, sorumluluk duygusu ve toplumsal duyarlılığı yüksek, bilim ve teknoloji üretimine yatkın, girişimci, demokrat, kültürlü ve inançlı nesillerin yetiştirilmesi için özverili bir şekilde çalışan  tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar, emekli öğretmenlerimize şükranlarımızla birlikte sağlık ve mutluluklar diler, başta Başöğretmen büyük Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden ve teröre maruz kalarak şehit edilen kahraman  öğretmenlerimize Allahtan rahmet diliyorum.



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu