Anahtar Kelimeler:

Bütçeyi Eleştirdi

Bütçeyi Eleştirdi

Büro Emekçileri Sendikası Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Mevlüt Çakmak, Kırıkkale Valiliği önünde, Maliye Bakanlığı tarafından “ Seçim Değil Büyüme Bütçesi" olarak açıklanan 2011 Bütçesini eleştiren açıklama yaptı.

 

Kırıkkale Eğitim Sen’in de destek verdiği basın açıklaması sırasında Mevlüt Çakmak; “Milli Gelir bölüşümündeki adaletsizliği giderecek, ücretliler ve küçük üreticiler üzerindeki vergi yükünü hafifletecek, işsizliği önleyecek düzenlemeler 2011 Bütçesinde öngörülmemekte, savunmaya, borç ve faiz ödemelerine ayrılan paylar arttırılmaktadır” dedi.

 

Çakmak konuşmasında; “Maliye Bakanlığı, bütçeye gelir elde etmek için; tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ait eğitim ve sosyal tesislerinin "satışı", ormanlarımızın altın arama şirketlerine, derelerimizin büyük şirketlere "kiralanması", Kamu Emekçilerinin servislerinin ücretli hale getirilmesi, "Vergi Affı" vb. yöntemlerle bütçeye gelir getirmeyi amaçlarken, diğer taraftan sadece İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı’na bağlı birimlerin içerisinde yer aldığı Yeşil Plazaya ayda 629 milyar lira kira ödeyen bir yönelim içindedir” ifadelere de yer verdi.

 



  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu