Anahtar Kelimeler:

Kıratlı, OSTİM Yönetimi Kırıkkale'ye Davet Etti

Kıratlı, OSTİM Yönetimi Kırıkkale

Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı, OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile OSTİM’de faaliyet gösteren 30’a yakın işadamını Kırıkkale’ye davet etti.

Kırıkkale’de bir dizi incelemelerde bulunan Ankara’lı iş adamları Kırıkkale’ye yatırım için geldiler. Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı’nın çabalarıyla Kırıkkale`yi ziyarete gelen heyet, ilk olarak Vali Hakan Yusuf Güner`i ziyaret etti. Heyet, daha sonra Kırıkkale Üniversitesi, Organize Sanayi Bölgeleri ve Makine Kimya Endüstrisi Fabrikaları`nda incelemelerde bulundu. Ziyarette, OSTİM ve Kırıkkale OSB`nin iş birliği konusunda fikir alışverişinde bulunma düşüncesi ön plana çıktı.

Milletvekili Turan Kıratlı`nın daveti üzerine Kırıkkale`ye geldiklerini açıklayan heyet, Kırıkkale`nin MKE ismi ile özleştiğinin altını çizdi. Konu hakkında bilgi veren OSTİM Başkanı Orhan Aydın, Kırıkkale`ye yapılacak yatırımların olumlu sonuçlanabileceğini söyledi.

Kırıkkale`yi tanıtan bir konuşma yapan Vali Hakan Yusuf Güner, yapılacak yatırımlarda devletin verdiği teşviklerden açıklayarak, "Yatırım yapacak şirketlerimize 49 yıllığına ücretsiz arsa tahsisi, SGK, elektrik gibi önemli konularda devletimizin ciddi bir çalışması var. Bu konuda elimizden gelen yardımı yapacağımızın sözünü veriyoruz." diye konuştu. Kırıkkale`de büyük bir işsizlik olduğunu da söyleyen Vali Güner, "Hemen hemen her gün bir vatandaşımız benim yanıma gelerek benden iş talep etmesine şahit oluyorum. Kırıkkale`de ciddi bir iş gücü potansiyeli var." dedi.

“Ankara OSTİM`i bir organize sanayi bölgesi olarak görmeyin” diyen OSTİM Başkanı Orhan Aydın, "Burada biz bütünleşmiş bir kurumuz. Bu yüzden her alanda, yani üniversitesi ve diğer kurumları ile birlikte hep beraber ortak hareket ediyoruz. Biz orada birbirimizi bitirmeye çalışmıyoruz. Biz ürettiklerimizi dünyaya nasıl pazarlarız onun arayışı içindeyiz ve bunu başarmaya başladık." diye konuştu. Kırıkkale`den alacakları çok şey olduğunu dile getiren Başkan Aydın, "Özellikle Makine Kimya Kurumu ile ortaklaşa çalışabiliriz. Aslında Ankara`daki sanayiciler için Kırıkkale bir çözüm noktasıdır. OSTİM olarak daha da büyüyerek Kırıkkale`ye doğru geliyoruz. Bir iş adamının kurduğu tesis merkeze en az 40 kilometre kadar uzaklıkta. Ankara`nın Kırıkkale`ye uzaklığı ise 60 kilometredir. Bu çok cazip bir alan olabilir." ifadesini kullandı.

Organize Sanayi Bölgesi`nin yaptığı araştırmaları önce analiz ettirmek gerektiğini ifade eden Aydın, "Biz hadi gidelim şuraya fabrika kuralım diye bu işe başlamadık. Bizler her anlamda bir analiz gerçekleştiriyoruz. Bunu da üniversitelerin yapması gerekli. Yani biz OSTİM olarak Ankara`da bulunan üniversitelerin yakalarına yapışıyoruz ve bize öğretin bize analiz yapın ve en uygun yeri zamanı söyleyin diyoruz. Bu sayede en sağlıklı yatırımları gerçekleştiriyoruz." dedi.

OSTİM`de yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini açıklayan Milletvekili Turan Kıratlı, OSTIM için Kırıkkale`nin bulunulmaz bir pazar olduğunu kaydetti. İş adamlarının Ankara`da vagon olmaktansa Kırıkkale`de lokomotif olacaklarını ifade eden Birinci Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nurettin Aydın, herkesi Kırıkkale`ye yatırıma davet etti.

 



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı