Anahtar Kelimeler:

Engelliler Organ Bağışladı

Engelliler Organ Bağışladı

Kırıkkale Engelliler ve Aileleri Hizmet Derneği`nin 10 üyesi, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü`nde organ bağışında bulundu.

 

Kırıkkale`de Eylül ayında faaliyete geçen Tüm Kırıkkale Engelliler ve Aileleri Hizmet Derneği`ne kayıtlı 10 engelli vatandaşımız 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeni ile Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi`ne giderek organ bağışında bulundu.

 

Hastane Başhekimi Osman Acar ile bir süre konuşan Dernek Başkanı Cengiz Yağlı ve üyeler, ziyaretin bir şey istemek olmadığını, insanlığa bir şeyler vermek olduğunu belirtti. Başhekim Osman Acar ise güne anlam katan üyelere teşekkür ederek, hastanelerinde pozitif bir ayrımcılık yaparak tüm özürlüler için çalışma yaptıklarını, hastane bünyesinde özürlüler için 2006 yılında çıkartılan kartlarla özürlülere tedavi önceliği tanıdıklarını söyledi.

       Acar; "Organ bağışı bilinci yaşam kalitesi açısından çok önemli. Bu bilincin toplumun tüm kesimleri tarafından benimsenmesi gerekiyor. Burada beyin ölümü gerçekleşmiş hastalarımızı takip ederek yakınlarını organlarını bağışlaması için ikna etmeye çalışıyoruz" dedi.



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli