Anahtar Kelimeler:

HZ. MEVLANA SEMAZEN İLE ANILDI

HZ. MEVLANA SEMAZEN İLE ANILDI

Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Belediye ve Üniversite Güçlendirme Vakfı işbirliğinde Kültür Merkezi salonunda sema gösterisi eşliğinde Tasavvuf Müziği’nden kesitler sunulurken, Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu da mesnevi sohbetlerde bulundu.

BÜYÜK İLGİ

Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Belediyesi ve Kırıkkale Üniversitesi Güçlendirme Vakfı’nın işbirliği ile Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen anma törenin de ‘Tasavvuf Müziği Örnekleri ve Sema Gözterisi’ yoğun ilgi gördü. Açılış konuşmasını yapan Emekli Öğretmen Kemalettin Çetiner, Hz. Mevlana’dan örnekler verdi.

Çetiner, “Hz Mevlana, ‘Sözünü öyle bir izah et ki havas da avam da istifade etsin. Herkesin aklının ereceği, fikrinin anlayacağı bir tarzda anlat. Demektedir.

Bu Sözü tutmaya çalışarak dostlar bir aradayken Üniversite Güçlendirme Vakfı’mız hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum. 3 Temmuz 1992 tarihinde kurulan Kırıkkale Üniversitesi kuruluşunu takip eden 1993–1994 Öğretim yılında. 3 fakülte 1 yüksekokulla öğretime başlamıştır.”

1471 KİŞİ GÖREV YAPIYOR

“Bugün itibariyle Üniversitemizde; 10 Fakülte, 1 Yüksekokul, 5 Meslek Yüksekokulu ve 3 Enstitü 12 araştırma merkezinde yaklaşık 17 000 öğrenci ile öğretim faaliyeti yapılmaktadır.

Üniversitemiz Avrupa Üniversiteler Birliği ve Uluslararası Üniversiteler Birliği Üyesidir. Üniversitemizde Eylül 2010 itibariyle 859 Öğretim elemanı 612 İdari personel olmak üzere toplam 1471 kişi görev yapmaktadır.

Kurulduğunda Sadece Kırıkkale Meslek Yüksek Okulu binaları bulunan Üniversitemizde ödeneklerin kısıtlı olması, öğretim ve idari binalarının bulunmaması, görev alacak öğretim elemanı ve idari personel azlığı aşılması gereken problemlerdi.

Üniversitemizin kurucu Rektörü Prof. Dr. Beşir Atalay onun ifadesiyle söyleyeyim uyumadan ve yorulmadan çalışarak engin birikimleriyle Üniversitenin geleceğini plânlamış ve uygulamıştır. Kendisini saygı ve minnetle anıyorum.

Kurucu Rektörümüz Üniversitenin öğretime başlamasıyla birlikte kendisine inanan ve güvenen 35 üyenin maddi ve manevi katkılarıyla Kırıkkale Üniversitesi Vakfını kurmuştur” diye konuştu.

MESNEVİ SOHBETİ İLGİYLE DİNLENDİ

Ardından anma törenine geçildi. Kırıkkale Kültür Merkezi salonunda sema gösterisi eşliğinde Tasavvuf Müziği’nden kesitlerin sunulduğu törende ayrıca, Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu’nun mesnevi sohbeti ilgiyle dinlendi.

Törene, Kırıkkale Vali yardımcısı Fethi Yorulmaz, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, il müdürleri, üniversitenin öğretim görevlileri, öğrenciler ve kalabalık bir davetli grubu katıldı. Kültür Bakanlığı sanatçılarının Tasavvuf Müziği eşliğinde sema gösterisi ilgiyle izlendi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Üniversite Güçlendirme Vakfı Başkanı Kemal Çetiner, her geçen gün Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında yer almasından son derece mutluluk duyduklarını söyledi.

Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu da mesnevi sohbette bulundu. Gecede, sanat yönetmeni Dr.Timuçin Çevikoğlu ile Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu da yaptıkları söyleşide, tasavvuf müziği hakkında çeşitli konuşmalar yaptılar.

 

 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli