Anahtar Kelimeler:

İmamsız camiinin cemaati

İmamsız camiinin cemaati

Eşine filmlerde rastlanılan olay, ilimizde başımıza geldi. Tepebaşı Mahallesi’nde bulunan Kazım Karabekir Cami’nin kapısına ‘İmamsızlıktan dolayı camimiz kapanmak üzere’ yazılı bir kâğıt yapıştırılmış durumda.

Camiinin 1975 yılında yapıldığını açıklayan Cami Dernek Başkanı Ömer Güven, camilerinin Kırıkkale’nin ilk camilerinden olduğunu, bu zamana kadar imam sorunu yaşanmadığını kaydetti. Cami’nin merkeze 200 metre mesafede olduğunu açıklayan Başkan Güven, “Camiye namaz kılmaya gelen insanlar, caminin kapalı olduğunu görünce gidiyorlar. Özellikle sabah namazları çok kötü oluyor.” diye konuştu.

Camilerinde Kurban Bayramı öncesine kadar bir imam bir de müezzinin görev yaptığını dile getiren Güven, “Bayramdan sonra imam rahatsızlanarak rapor aldı. Müezzinin ise, başka bir camide görevlendirmesi çıktı. Zaman zaman camiye hoca gönderildi. Fakat bir gün gelindi, üç gün gelinmedi.” diye konuştu. İmamın atanmaması üzerine cami cemaatinde düşüş yaşandığını söyleyen Güven, “Bizde sesimizi duyurmak ve derdimizi anlatmak için cami giriş kapısına ‘İmamsızlıktan dolayı camimiz kapanmak üzere’ diye yazı yazdık.” ifadelerini kullandı

 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli