Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale'nin İsmini Duyuracağız

Kırıkkale

Kırıkkale’de, Kadın Girişimciliğini Destekleme Proje toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kırıkkale sevdalısı olduğunu, Kırıkkale halkı ve Kırıkkale insanı için elinden geleni yapacağını söyleyen Vali Hakan Yusuf Güner, Cemil İpekçi’yi Kırıkkale’ye davet ederek proje sunacaklarını söyledi.

GİRİŞİMCİLİK ÖRNEĞİ SERGİLEYECEĞİZ

Kırıkkale’de bayan girişimci ve çalışanlarının az olduğunu belirten Güner Kırıkkale’de yaşayan bayanlara ve halkımıza hizmet yaratmak için nasıl bir fırsat sağlarız onun çalışmasını yapıyoruz. Vatandaşımızı hizmetle buluşturmak istiyoruz.

Kadınların istihdam edeceği ve mesleklerini sergileyebileceği, iş gücü en iyisi tekstildir. Bahşılı’da Hey Tekstil Fabrikasını en kısa sürede açarak 100-150 işçi alarak kadınlarımızın, bu girişimcilik örneğini sergileyeceğiz. Hey Tekstilde işçi sayısını zamanla kademe kademe bine yükseltmeyi ümit ediyoruz.”

CEMİL İPEKÇİ’Yİ DAVET EDECEĞİZ

Kırıkkale’de ilk defa gelinlik defilesi yaptıklarını dile getiren Vali Güner, gelinlik sektörü adına atılacak ikinci adım ise etnik tasarımlarıyla tanınan Dünyaca ünlü modacı Cemil İpekçi’yi Kırıkkale’ye davet edeceklerini söyledi. Kırıkkale’de gelinlik sektöründe kaliteli gelinliklerin olması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini dile getiren Güner, Cemil İpekçi’ye Kırıkkale’de moda tasarımı yapmasını teklif edeceklerini vurguladı.

DESTEK BEKLİYORUZ

“İş-Kur Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sivil Toplum Kuruluşlarının desteğini bekliyoruz. Kırıkkale’de gelinlik sektöründe kaliteli gelinliklerin olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Dünyaca ünlü modacı Cemil İpekçi’ye ilimizde moda tasarımı yapmasını teklif edeceğiz. Kabul ederse atölye açıp girişimci kadınlarımızı burada çalıştırarak, ilimizi gelinlikte moda bir şehir haline getireceğiz” şeklinde konuştu.

YATIRIM ŞEHRİ OLACAK

‘Gelinliğe güzellik katan kadındır’ diyen Vali Güner “Yapacağımız girişimcilik konusundaki 3’üncü adım ise; kadınların girişimcilik ve üretme ruhunu geliştirmektir. Girişimci kadınlarımızın açacakları dükkânları marka haline getireceğiz.

Tüm Kırıkkaleli bayanları bu yapacağımız çalışmalara davet ediyorum. Kadınlarımız için yapacağımız girişimlerde Kırıkkale’ye ünlü moda tasarımcılarını, iş adamları, iş kadınlarını getireceğiz. İlimizin bir yatırım şehri olduğunu göstereceğiz” ifadelerinde bulundu.

HER ŞEY KIRIKKALE İÇİN

Hiçbir şeyi yapmamaktansa, Kırıkkale için bir şeyler yapmanın iyi olduğunu ifade eden Vali Hakan Yusuf Güner “Ben Kırıkkale sevdalısıyım. Kırıkkale halkı için, Kırıkkale insanı için ve gelinlik sektörünün oluşması için elimden gelen yardımları yapacağım.

Sivil toplum kuruluşlarımıza ve bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yapacağımız çalışmalar ilimize yakışır çalışmalar olacak ve adını duyuracaktır. Hep birlikte her şey Kırıkkale için” dedi.

 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli