Anahtar Kelimeler:

Muhteşem Yüzyıl” Muhteşem Rezillik

 Muhteşem Yüzyıl”  Muhteşem Rezillik

Kırıkkale Anadolu gençlik derneği  şube başkanı hasan altın  yaptığı basın açıklamasında şu bilgilere yer verdi.Cihan İmparatorluğu yapmış bir milletin tarihi ancak bu kadar ayaklar altına alınabilir ve dizi diye millete zehrini kusabilirdi.Her gün yeni bir kanaldan değişik adlarla ekranlara gelen diziler mahremiyeti ortadan kaldırıp bütün milli ve manevi değerlerimiz sinsice tahrip edilmektedir.Aile fertlerinin bir arada bulunduğu saatlerde yayınlanan ve burada anlatmaktan haya ettiğimiz bir takım görüntülere sahne olan bu diziler ,milletimizin değerleriyle taban tabana zıttır.

 

İşte bu dizilerin son örneği olan ; Sözde Kanuni’nin hayatının anlatıldığı malum ‘ MuhteşemYüzyıl ‘ dizisidir. Bu dizide reyting uğruna geçmişimiz karalanıyor , tarih istismar ediliyor, ecdadımız şehvet düşkünü gibi gösterilmek isteniyor.Uydurma senaryolarla ecdadımıza , aile yapısına kara çalınmaktadır.Osmanlı ; Yarı çıplak raks eden cariyelerle değil , dünya medeniyetine ve İslam alemine yaptığı hizmetlerle anılması gerekir. Bir yanda Şeyhul İslam Ebussuud , bir yanda Mimar Sinan ve şaheserleri ile tarihe iz bırakmış , hükümdarlığı boyunca ortaya koyduğu adalet ve nizama karşılık tarihte ‘Kanuni’ ünvanı ile anılmış ‘Muhibbi ‘ mahlası ile yazdığı 3500 şiirlik divanı olan bir Padişah’ın böyle bir dizi ile anlatılıyorolması tek kelimeyle gaflet ve delalettir.

 

Avrupa’ya en çok sefer düzenleyen ve bir mektubuyla Fransa’da dansı yasaklayan Kanuni’den intikam alınmaktadır. Bizler Anadolu Gençlik Derneği olarak bu dizinin derhal yayından kaldırılmasını istiyoruz. Değerlerimizle, geçmişimizle, ecdadımızla alay edilmesine; onların şehvet düşkünü , sapkınolarak gösterilmesine  , mahremlerine dil uzatmalarına izin vermeyelim.Bu dizideki mahrem sahneler düzeltilene ya da kaldırılana kadar tepkimizi göstermeye devam edeceğiz.



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı