Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale Deprem Kuşağında

Kırıkkale Deprem Kuşağında

Deprem kuşağında yer alan ve yeniden güncellenen raporlarda birinci derecede deprem bölgesinde yer aldığı bildirilen Kırıkkale için bu konuda önemli uyarılar var…

Önemli Açıklamalar

Son günlerde Ankara çevresinde ve Kırıkkale’de sık sık küçük çaplı depremler oluyor. Bunların ne anlama geldiği konusunda açıklamalar yapılırken, Kırıkkale için de özel uyarılarda bulunuldu. Kandilli Rasathanesi eski müdürü Ahmet Mete Işıkara, önceki gün Ankara’da katıldığı bir toplantıda, aralarında Kırıkkale’nin de yer aldığı bazı iller konusunda açıklamalar yaptı. Işıkara, deprem bölgeleri ile ilgili yeni güncellemeler yapıldığını hatırlattı ve bu güncellemeler ile Kırıkkale gibi bazı illerin haritadaki yerinin değiştiğini söyledi.

 Artık Yeni Bölgedeyiz

Buna göre Kırıkkale üçüncü derecede deprem bölgesinde yer alıyordu. Ankara’ya yakın olan Kırıkkale artık birinci derecede deprem bölgesinde. Bundan dolayı deprem yönetmeliğine göre hareket edilmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra son zamanlarda küçük çaplı depremlere de dikkat çeken Işıkara, bunların artçı sarsıntılar olduğunu söyledi. Bunun aslında iyi olduğuna da dikkat çeken Işıkara, bu sayede büyük deprem riskinin küçük sarsıntılar ile ortadan kalktığını söyledi.

 



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı