Anahtar Kelimeler:

ÖNCELİĞİMİZ VATANDAŞIMIZ

ÖNCELİĞİMİZ VATANDAŞIMIZ

Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal, 1 yılını değerlendirdi

 

TEDBİRLERİ ALMAK
Kartal, yapılan açıklamada şu ifadeleri kullandı “Vatandaşlarımızın öncelikle sokaklardaki basit suçlar dahil tüm olumsuzlardan arındırılması ile ilgili talepleri alınmış, çoğunlukla hırsızlık konuları ile ilgili şikayetlerinin ön plana çıktığı, devamında okul ve eğitim güvenliği konusunun yer aldığı gözlemlenmiştir. Bu çerçevede asayiş hizmetlerinin yeniden yapılandırılması kapsamında projeli çalışmalara derhal başlanmış, ilimiz 8 bölgeye ayrılarak asayiş resmi ekipleri 10 ekibe çıkartılmıştır. Bu ekiplerimizin temel amacı; riskli bölgelerde suç olmadan önce gerekli tedbirleri almak suretiyle önlemek, olağan meydana gelen suçlara da en kısa zamanda müdahale ederek suç faillerinin yakalanmasını sağlamaktır.”

24 SAAT GÖREVLİ
“Bu amaçla 24 saat görevli ekiplerimiz GPS Araç Takip Cihazları ve PDA Mobil Sorgulama Cihazları ile donatılmıştır. Ayrıca merkezi bölgelerde görevli 5 ekibimize kamera sistemi takılmış, ekiplerin olaylara müdahalesi ve bu olayların kaydedilmesi sağlanmıştır. Diğer önem verdiğimiz bir proje de güven timleri uygulamasıdır. İlimiz Ankara Caddesi, Zafer Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi başta olmak üzere halkın yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokaklarda güven timleri görevlendirilmiş, bu personel görev bölgelerindeki esnaf ve işyeri sahipleriyle bire bir görüşerek bilgi alışverişinde bulunulmuş, kendi bölgelerindeki esnaf ve işyeri sahiplerine irtibat numaraları verilmek suretiyle çalışma sistemi kurulmuştur.”

 

HIRSIZLIKLA MÜCADELE TİMLERİ
“Yeniden organize ettiğimiz diğer birim de Hırsızlıkla Mücadele Timleri olup suç analizleri yapılarak tespit edilen riskli bölgelerde değişik saatlerde sivil kıyafetli olarak vatandaşlardan biri gibi davranmak suretiyle mahalle aralarında görev alan evden ve otodan hırsızlıklara karşı yaya olarak görev yapan birimimizdir. Tüm bu çalışmaların sonucunda 2010 yılında bir önceki seneye göre toplam suç sayısında %5’lik, hırsızlık olayında ise %15’lik azalma meydana gelmiştir. “

AMAÇ SAYIYI YÜKSEKLERE ÇEKMEK
“24 saat görevli tüm ekiplerimizin vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak için yapmış olduğumuz çalışmaların 2010 yılında toplam 155.884 GBT sorgusu yapılmış, 836 şüpheli yakalanmıştır. Ayrıca Kabahatler Kanununun uygulamasına da önem verilerek, bir önceki yıla göre %100 artışla 1.483 uygulama yapılmıştır. Konuyla alakalı olarak vatandaşlarımızın da desteğiyle aylık 500 olan 155 ihbar sayısı, bu gün itibariyle aylık 2000 ortalamasına yükselmiştir. Bu da gösteriyor ki vatandaşlarımızın bize olan güveninin arttığının göstergesi olduğu görülmektedir. Amacımız bu sayıyı daha da yükseklere çekmektir.”

 

SUÇ ALETLERİ ELDE EDİLDİ
“İl genelinde aynı dönem içerisinde 61 adet tabanca, 23 adet av tüfeği, 52 adet bıçak, 9 adet kurusıkı tabanca, 22 adet diğer suç aleti elde edilmiştir.Çocuk Şube Müdürlüğümüzce okul ve eğitim güvenliği çerçevesinde; 5 lisemize okul polisi görevlendirilmiş olup okullardaki meydana gelebilecek olumsuzlukların önlenmesi amaçlanmıştır. Ayrıca ilimizdeki tüm okullarımızın irtibat görevlisi bulunmaktadır. Okul giriş-çıkışlarında asayiş ve trafik ekiplerince kontrol edilmektedir. Alınan bu tedbirler sayesinde 2010 yılı içerisinde okullarımızda ciddi herhangi bir olay meydana gelmemiştir. İlgili Şube Müdürlüklerimiz tarafından okullarda veli ve öğrencilere yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapılmıştır.”

DİLEK VE TEMENNİLER
“Toplum Destekli Büro Amirliği hizmetleri, Müdürlüğümüzün önem vermiş olduğu diğer faaliyetlerdendir. Vatandaşlarımızın çalışmalarımızla ilgili dilek ve temennilerinin bizzat kendilerinden yüz yüze alınması, sorunlarını yerinde tespiti, her türlü olumsuzluklara karşı toplumun her kesiminin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu çerçevede Toplum Destekli Büro Amirliğinin personel sayısı artırılmak suretiyle hizmetlerin desteklenmesi amaçlanmıştır.”

 

 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu