Anahtar Kelimeler:

Korkmaz İddialara Cevap Verdi

Korkmaz İddialara Cevap Verdi

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, MHP Milletvekili Osman Durmuş’un kırmızı dosya adıyla açıkladığı yolsuzluk iddialarına cevap verdi. Başkan Korkmaz, “Dede’nin yediği koruk, torununun ağzını kamaştırır. Koruk yemedik ki ağzımız kamaşsın.” dedi.

İDDİALAR ASILSIZDIR

Belediye Başkanı Veli Korkmaz MHP Milletvekili Osman Durmuş hakkında içeriğini açıklamadığı bir beyaz dosya göstererek, ‘2002 – 2003 döneminde Durmuş’un birilerine yanlış yapmış olduğu dosyası var.

Sayın Osman Durmuş firmanın belgeleri eksik demektir madem belgeleri eksik neden Silifke arıtma tesisini açtın. Oradaki firmada aynı firmaydı neden Silifke de övgüler yağdırdığı firmaya burada yetersiz diyor. Böyle siyaset olmaz.

Alsın bunları, eğer onurlu bir basın toplantısı yapmak istiyorsa bunları açıklasın. Hakkımda yapılan bu yolsuzluk iddiaları asılsız, mesnetsiz ve hezeyan beyanlar olup, kabul edilemez niteliktedir.” ifadelerinde bulundu.

KULAKTAN DUYMA SİYASET YAPIYORLAR

Geniş katılımın olduğu ve yaklaşık bir saat süren basın toplantısında Başkan Korkmaz, su arıtma ihalesinin şartnamelere uygun olmadığını ve YİMPAŞ davası sanığı olarak Almanya’daki savcılar tarafından hakkında yakalama emri olduğunu ileri süren Durmuş’un, kulaktan duyama sözleri iddia ederek siyaset yaptığını ifade etti.

Başkan Korkmaz ihaleyi kazanan firmanın şartnamelere uygun özelliklere sahip olduğunu belirterek , “İhale katılımcılarına belgeler, ihale dosyası, tüm belge ve dokümanlar kamu ihale kurumu incelemesinden geçmiştir. İhalelerle ilgili şikâyetler kurumca reddedilmiş ve alınan işler başlanılmıştır”

ARAMA, YAKALAMA EMRİ OLMADI

YİMPAŞ davası sanığı olarak Almanya’daki savcılar tarafından yakalama emri olduğu iddiasının asılsız olduğunu belirten Korkmaz, “İddianın ilk olarak 2004 seçimlerinde yerel bir gazetenin seçim öncesinde gündeme getirdiğini, gazete hakkında dava açıldığını söyledi.

Korkmaz, “Adalet Bakanlığı aracılığı ile Alman makamlardan şahsım hakkında aranma ya da yakalanma emri olup olmadığı istenmiştir. Berlin Büyükelçiliği tarafından ise mahkemeye gönderilen yazıda hakkımda Federal Alman mahkemelerince hiçbir suretle arama ve yakalama emri olmadığı belirtilmiştir” ifadelerinde bulundu.

YANLIŞ ÜZERİNDEN SİYASET YANLIŞTIR

MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş’a, basın yoluyla cevap veren Korkmaz, eline aldığı beyaz bir dosyayı göstererek, “Sayın Durmuş, gerçekten meraklıysa, bende buradan kendi dönemleri ile ilgili mahkeme kararlarını vermek isterim.

Sizin karşınızda kendisine sesleniyorum. Ben bir insanının yanlışının üzerinden siyaset yapmanın yanlış olduğuna inan biriyim. Birilerinin yanlışı beni ilgilendirmez. 2002 – 2003 döneminde birileri ne yanlış yapmışsa dosyada var. Alsın bunları, eğer onurlu bir basın toplantısı yapmak istiyorsa bunları açıklasın” şeklinde konuştu.

YAPILAN SİYASET SEVİYESİZ

İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ı istifaya çağıran Osman Durmuş’a cevap veren Başkan Korkmaz, “Yapılan bu siyaset o kadar seviyesizce bir şey ki. Ben Beşir Atalay’ı 17 yıldan beri tanırım. Dünyada da bana sorsanız en dürüst, en çalışan adam kim diye, kendi acından ölse yanlış yapmayacak bir adam diye Beşir Atalay’ı gösteririm.

Kırıkkale’ye yatırımların gelmesinde çok yardımcı oldu. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’e Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve İçişleri Bakanımız Beşir Atalay’a çok teşekkür ederim.” dedi.

 



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu