Anahtar Kelimeler:

Saadet Partisi Seçim Startı Verdi

Saadet Partisi Seçim Startı Verdi

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk VURGUN Cumartesi Bahşili da Pazar günü Karakeçilide yaptığı ilçe divan toplantılarında önemli açıklamalarda bulundu.

Vurgun TBMM`deki bütçe görüşmelerinde 2011 yılı için öngörülen faiz ödemeleri ve borç ödemelerini eleştirdi. Başbakan Erdoğan`ın konuşmalarında `IMF`ye borcumuz şu kadar kaldı` sözlerini anımsatan Vurgun, "Başbakan cambaza bak misali IMF dışındaki borçlardan hiç söz etmiyor. Bütçe gelirlerinde 33 milyar lira açık öngörülmektedir. Bunun telafisi için borç almaktan başka planlarının olmadığı 8 yıllık icraatlarından da açıktır. Faiz ödemeleri için 47,5 milyar lira öngörülmektedir. Bu ise anapara ödemesi değil sadece faizdir. Dolayısıyla bütçe reel olarak 232 milyar liradır" dedi.

Gerçek Gündemimiz Esnafın İflasıdır

Altı ay gibi kısa bir süre sonra genel seçimlerin yapılacağına dikkatleri çeken Vurgun, "Her seçim önemlidir ama bu seçim çok daha önemlidir. Zira Milli Görüş`ün iktidarda olmadığı her dönem ülkemiz adına tahribatın daha da ağırlaştığı hayat şartları açısından insanımızın daha da sıkıntıya girdiği dönemlerdir. Bu itibarla bütün bu kötü gidişata dur denebilmesi ve tahribatın önlenerek insanımızın hak ettiği hayat refahını bulması için bu seçim tarihi bir fırsattır ve çok önemlidir." açıklamasında bulundu. Vurgun, "Biz milletimize Türkiye`nin gerçek

gündemini anlatıyoruz. Bu ülkenin gerçek gündemi esnafın iflasıdır. İşçinin, memurun, emeklinin nasıl ay sonunu getiririm diye çırpınışıdır. Hükümet 2010 yılı için 55 milyar faiz ödemesi yaptı. Faize yapılan ödemelerini anlamak için yapılan özelleştirmeler de bakılması gerekir. AKP hükümetleri döneminde yapılan özelleştirmelerden elde edilen toplam gelir 60 milyar liradır. Bu rakamların özeti şudur. Ülkenin bütün milli, stratejik, büyük ve gelir getiren kurum ve kuruluşları satılmış, sadece iki yılık faiz ödemesine harcanmıştır" diye konuştu.

 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu