Anahtar Kelimeler:

KÜ`ye Camii Yapılacak

KÜ`ye Camii Yapılacak

Kırıkkale Üniversitesi Merkez Yerleşkesi içerisine Pekintaş Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından, tamamı bağış olarak bir cami yaptırılacak…

 Sıkıntı Sona Erecek

Şirket sahibi Maşallah Peker’in, trafik kazasında kaybettiği oğlu Sinan Safter Peker adına yaptıracağı cami ile ilgili sözleşme Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız ve bağışçı şirket adına Maşallah Peker tarafından imzalandı. Bağış sözleşmesi, Kırıkkale Üniversitesi Yönetim Kurulu tarafından da onaylanarak yürürlüğe girdi. Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, imza töreninde caminin hayırlı olması dileğinde bulundu ve Maşallah Peker’e teşekkür etti.

 Zaruri Oldu

Maşallah Peker de “Hayırlı bir işe başladık, en kısa sürede bitirmeyi umuyoruz. Allah utandırmasın” dedi.  Gerekli izinler alındıktan sonra inşaatına başlanacak olan camide aynı anda 1500 kişi namaz kılabilecek. Caminin tamamlanmasıyla, yerleşkedeki öğrenci ve personelin özellikle Cuma günleri yaşadığı ibadethane sıkıntısı sona erecek. Rektör Yıldız, caminin üniversite içinde zaruri bir ihtiyaç haline geldiğini söyledi ve böyle bir karar aldıklarını belirtti.

 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli