Anahtar Kelimeler:

Rekabet Vatandaşa Yaradı

Rekabet Vatandaşa Yaradı

Kırıkkale`de daha önce 60 Kuruş`tan satılan 300 gram ekmek, fırıncılar arasında yaşanan rekabet ile 30 Kuruş`a kadar düştü. Fırıncılar arasında yaşanan rekabet en çok dar gelirli vatandaşları sevindirdi

Kırıkkale`de daha önce 60 Kuruş`tan satılan 300 gram ekmek, fırıncılar arasında yaşanan rekabet ile 30 Kuruş`a kadar düştü. Fırıncılar arasında yaşanan rekabet en çok dar gelirli vatandaşları sevindirdi.

Kırıkkale`de ekmek fırınları arasında geçen hafta içinde başlayan fiyat rekabeti sürüyor. Geçen haftaya kadar 60 kuruştan satılan 300 gram ekmeğin rekabet nedeniyle 30 kuruşa satılması özellikle dar gelirli vatandaşları memnun ediyor. Kırıkkale kent merkezinde 300 gramı 30 kuruşa düşürülen ekmek rekabetinin uzun süre devam edeceği ileri sürülüyor. Millet Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Bol Bol Unlu Mamuller isimli işyeri sahibi Celal Tanrıverdi, rekabetin fırıncılar arasında yaşanan anlaşmazlıktan kaynaklandığını kaydetti.

Maliyeti 50 kuruş`u geçen 300 gram ekmeği 30 kuruşa sattıklarını belirten İşletme sahibi Celal Tanrıverdi, "Fırıncılar arasında fiyat konusunda baş gösteren anlaşmazlık, yoğun bir rekabete dönüştü. Bazı fırınlarda 300 gram ekmek 50 kuruşa satıyor. Bu durum karşısında biz de fiyatı indirmek durumunda kaldık ve hakiki oba ekmeğini 30 kuruştan satmaya başladık" dedi.

Ekmek fiyatlarının ucuz olmasına sevinen bazı vatandaşlar da Kırıkkale`de işsizliğin had safhada olduğunu hatırlatarak fırıncılar arasında yaşanan rekabetin bu yüzden kendilerine yaradığını söylediler. Bazı vatandaşlar ise ekmek konusundaki rekabetin fiyatlarda değil kalitede olması gerektiğine işaret ettiler.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu