Anahtar Kelimeler:

KIRIKKALE İLE MKE BİR BÜTÜNDÜR

KIRIKKALE İLE MKE BİR BÜTÜNDÜR

Kırıkkale Belediyesi ve MKEK tarafından düzenlenen Kent Buluşmaları toplantılarında bir konuşma yapan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, şehir anlamında MKE ile birlikte yeniden bir süreç yaşadığını ifade etti.

Kırıkkale Belediyesi ve Makine Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından ortaklaşa düzenlenen Kent Buluşmaları adı altındaki panel, bugün Kırıkkale Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele başta Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner olmak üzere, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ekrem Yıldız, MKEK Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Demirdöğen, Prof.Dr. Mustafa Acar, Doç.Dr. Mustafa Orçan, çok sayıda bürokrat, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

Korkmaz, Kültür Merkezi’ndeki panelde yaptığı konuşmasında, “Geriye dönük bakıldığında 10 yıllık veriler olarak fabrikalar ile birlikte Toprak Mahalle, Kurtuluş Mahallesi ile Millet Caddesinde ufak bir kent olarak başlamışız. 70’li yıllarda nüfusla birlikte şehircilik anlayışı bilinçlenmeye başlamıştır. Ekonomik olarak Kırıkkale göstergelerde ve araştırmalarda 10 ile 15. sıralarda bulunuyor. Gayrı hâsıla olarak baktığımızda yine listede 15. sıradayız. Burada eksiğimiz olan kentleşme sürecindeki birikimlerimiz konut stokumuz ve yapılaşmadaki problemlerimiz bunları da çözmemiz gerekir. Ben 2004’de genel bir çerçeve çizdim ve Belediye Başkanı olduğumda öncelikleri belirlemek bakımından neler yapılabilir ise Kırıkkale gerçekten ciddi bir noktaya gelebilir diye arkadaşlarımızla bu işin uzmanları ile bir araya bu sorunları çözmek için geldik.”

“Geçmişte kente bakıldığında siyasetçi ile insanlarımız arasında güven problemi var, diğer bir konu güvenlik problemi vardı, ancak bugün güvenlik konusunda sorunsuz ve başarılı ilk 3 il arasındayız. Son üç yıldır güvenlik konusunda ilk üçe giriyoruz. Eğer bir yatırımcı bir kente gelecek ise öncelikle güvenliğine bakıyor ve bu biz bu konuda oldukça şanslıyız, çünkü yatırımcı güvenli olmayan bir şehre gelmez” diye konuştu.

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Kırıkkale için gençliğini vermeye hazır olduğunu ifade etti.

Güner: Gençliğimi feda etmeye hazırım

Zannediyorum ki bir otogarın oluşturulmasında il genel meclisinin katkısını, bir kent meydanının oluşturulmasında il genel meclisinin katkısı, sivil toplum kuruluşlarının katkısı, defterdarlığın katkısı çok önemlidir. Çünkü Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi “Girmeden tefrika bir millete düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez”. Biz kent olmak için bir olmak, bütün olmak ve kucaklaşmak zorundayız. Bu çerçevede Belediyemizi, Kent Konseyimizi bir kez daha kalpten yürekten gönülden kutladığımı ifade etmek istiyorum. Sadece mesai saatlerine bağlı kalan bir vali değil, hafta sonunu, bu şehir için gece gündüz çalışmak için gençliğimi feda etmeye hazırım”diye ifade etti.



  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu