Anahtar Kelimeler:

Bayanlara Yönelik Panel Düzenlendi

Bayanlara Yönelik Panel Düzenlendi

AİLE İÇİ ETKİLİ İLETİŞİM BAYANLARA YÖNELİK PANEL DÜZENLENDİ Kırıkkale Karadenizliler Derneği 2011 yılı faaliyetleri kapsamında Kadın kolları kadınlara yönelik Aile İçi Etkili İletişim paneli düzenledi.

Kırıkkale Endüstri meslek Lisesi toplantı salonunda, Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Gülsüm Duyan tarafından verilen konferansta çok sayıdaki bayanın dikkatle takip ettikleri, programda aile yaşamından kesitleri slayt olarak gösteren Dr Gülsüm Duyan Kırıkkaleli bayanlara Unutamayacakları bilgiler sundu.

Dr Gülsüm konuşmasında ‘’Aile içi iletişim, aile üyelerinin her birinin  birbirleriyle kurdukları ilişkileri içerir. Aile üyelerinin iletişim kalitesi ailenin sağlığını ve gücünü etkiler.Güçlü ve sağlıklı  ailelerin en önemli özellikleri:Birbirleriyle daha açık daha net,daha sık  ve doğrudan iletişime geçerler.Birbirlerinin söylemeye çalıştıklarını dinlerler ve birbirlerin, doğru olarak anlarlar.İmalarda bulunamazlar,birbirlerine kötü söz sarf edemezler.Birbirlerine saygılı davranırlar,başarılı bir iletişime sahip olan bir aile bireyleri birbirleriyle,duygularını,düşüncelerini,hayallerini,korkularını,ümitlerini,acılarını,sevinçlerini.deneyimlerini ve ihtiyaçlarını paylaşır .

Aile içi iletişiminin düşük yoğunluğu, azlığı giderek ilişkileri zayıflatmakta, aile içinde başkalaşma görülmekte, etkin iletişim aile dışındaki bireylere kaymaktadır.

Sağlıksız ailelerdeki mutsuz anne ve baba çocuklarını sürekli araç olarak kullanmaktadırlar. Bu da çocukların kişiliğini etkilemekte, annenin yanında annesine bağlılık, babanın yanında babasına bağlılık göstererek gerçek kişiliklerini yaşayamamaktadırlar. Bu tür iletişim eksikliği olan aileler kendi sorunları ile boğuşurken ailenin devamını sağlayacak çocuklarını ihmal etmektedirler.

Eşlerin birbirini eleştirmesi yerine destek çıkmalarını gözden ırak olmamalıdır. Sorunu çözmek isteyen aile bireyleri birbirine empatik davranmalı, dokunma ve sempati yoluyla etkili iletişim sağlanarak evdeki olumsuz hava ortadan kaldırılmalıdır.

Unutmayalım!!! İyi bir aile iyi bir gelecek demektir.’’dedi .

 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu