Anahtar Kelimeler:

Etik Grup Özel Eğitim Okulun'da KARNE TÖRENİ

Etik Grup Özel  Eğitim Okulun

Kırıkkale Yahşihan ilçesi Yenişehir' de Eğitim Öğretimde Hizmet veren ETİK GRUP Özel Eğitim Okulu'nda Karne Töreni.

ETİK GRUP Özel Eğitim Okulu `da oluşturulan eğitim sınıfında eğitim ve öğretimlerinin birinci dönemini tamamlayan 9 engelli öğrenci, okullarında düzenlenen törende karnelerini aldılar.

 Yahşihan`da oluşturulan karma eğitim sınıfında eğitim ve öğretimlerinin birinci dönemini tamamlayan 9 engelli öğrenci, okullarında düzenlenen törende karnelerini aldılar.

Etik Grup Özel Eğitim Okulu`nda eğitim-öğretim 9 öğrenci,  uzman öğretmenlerin görev yaptığı özel sınıfta tamamladıkları eğitim neticesinde ilk karnelerini aldılar. Çocukların el becerileri, sportif faaliyetler, halk oyunları, denge, kondisyon, okuma yazma, beslenme, günlük kendine yetebilme becerisi, sosyal iletişim kurma becerisi gibi konularda eğitim alan 9 öğrencinin karnelerini, Yahşihan Kaymakamı  A. Ferhat ÖZEN  Balışeyh Kaymakamı Tekin Erdemir  İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Yıldırım Sosyal Hizmetler Müdürü Osman  Eryılmaz,Yahşihan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdem Gümüş , Halk Eğitim Müdürü  çocuklara çeşitli karne hediyesi dağıtıp tek tek öğrencilerle yakından ilgilendi. Karne töreni sırasında özellikle öğrenci velileri mutluluk gözyaşlarına hakim olamadı.

"TOPLUM OLARAK ENGELLERİ AŞMALIYIZ"

Yahşihan Kaymakamı A.Ferhat Özen, karnelerini alan öğrencilerin sevinci karşısında duygulu anlar yaşadı. Toplum için en büyük engelin, engellilerle toplum arasındaki kopukluk olduğunu belirten Özen , bu tarz eğitim veren kurumlara da toplum olarak sahip çıkılmasının büyük önem taşıdığını ifade etti. Engelli vatandaşların eğitim ve topluma kazandırılma seviyelerinin, toplumun gelişmişlik seviyesini de ortaya koyduğunu öne süren Özen ; "Toplumdaki her birey bizler için önemli. Ancak, kendi kendilerine yetebilmek açısından noksanları olan engelli çocuklarımızın, bizlere kazandırılması son derece önemli. Bu çocuklarımızın bugün aldıkları karne aslında bizlere, yani topluma verilmiş olan bir karnedir. Bugün ilçemizde bir ilk yaşandı. Şimdilik 9 engelli evladımız karne aldı. Hep birlikte bu sayıyı daha yukarı taşımalıyız" dedi.

Kaymakam, Karne töreni sırasında okul yöneticileriyle görüşerek, eğitim kurumunun hakkında bilgi aldı, Okulun önünde okul yönetici ve öğretmen öğrencilerle hatıra fotoğraf çektiren Kaymakamlar unutamayacakları bir tören anısıyla ayrıldılar.



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu