Anahtar Kelimeler:

Su Donmalarına Karşı Vatandaşlar Uyarıldı

Su Donmalarına Karşı Vatandaşlar Uyarıldı

Kırıkkale KOSKİ Müdürü Ali Rıza Koçoğlu, Kış Aylarında Yaşanan Sayaç Ve Su Tesisatı Donmasına Karşı Abonelerini Uyarıldı

Müdür Ali Rıza Koçoğlu yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının düşmesi nedeniyle abonelerin sayaçlarını, tesisatlarını ve çeşmelerini iyi korumaları gerektiği belirtti.

Sayaçların ve çeşmelerin iyi korunmaması durumunda abonelerin kesintisiz su hizmeti almalarında sıkıntıya düşebileceği ifade eden Ali Rıza Koçoğlu, sayaç donmasını önlemek için gerekli koruma yapılmazsa, sayacın arıza yaptığını söyledi.

 

Havaların aniden soğumaya başladığı açıklayan Koçoğlu, “Bugünlerde abone şube yolları, su sayaçları ve iç tesisatta suyu kullanılmadığı zamanlarda donma görülmektedir. Bu durumdan  su abonemiz mağdur olmaktadır. Bu yerlerin bakım, onarım ve korunması abonelerimizin sorumluluğundadır. Su sayacı, abone şube yolu ve kolon borularının ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanarak korunması gerekir. Donan su sayaçlarından plastik olana müdahale edemiyoruz. Fakat demir ve çelik olan su borularını şoklama diye tabir edilen yöntem ile açıyoruz.”  dedi.

 

Su sayaçlarının donmasının önüne geçilebileceğini ve bunun için de vatandaşların basit önlemler alması gerektiğini vurgulayan Koçoğlu, “İçinde bulunduğumuz kış şartlarında su sayaçlarının donmasını önlemek ve donan sayaçlar için alınması gereken bir dizi önlem vardır. Bunlar sırasıyla; sayaçların bulunduğu mahallin hava cereyanına karşı korunması için açık bölümlerin kapatılması gerekir. Sayaçların ve açıkta kalan su borularının izocam, bez parçası, talaş ve buna benzer izolasyon malzemesiyle kaplanması önemlidir.” diye konuştu

 

 



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu