Anahtar Kelimeler:

Turizme Açılması İçin 800 Bin Lira Ayrıldı

Turizme Açılması İçin 800 Bin Lira Ayrıldı

Keskin ilçesinde bulunan tarihi mekanların restorasyon çalışmaları başlatılması kararı alındı. Yapılan restorasyon çalışma sonunda ilçe, tarihi yapılarıyla ön plana çıkacak.

Vali Hakan Yusuf Güner, Keskin Belediye Başkanı Bayram Sakallı ve İl Özel İdaresi yöneticileri ile bir araya gelerek bir toplantı yaptı. Yapılan toplantıda Vali Güner, “Valilikten Keskin’e 800 bin TL’lik yatırım yapılacak ve Keskin’i ayağa kaldıracak” dedi.

Toplantıda Keskin’e yapılacak olan taş mektep, Kıralların Ressamı Rahmi Pehlivanlı’nın evi  ve sulu mağaranın restorasyon yapılacağını açıklayan Vali Güner, “Taş mektebi yok olmaktan kurtardık. Taş mektebin restorasyon çalışması için 200 bin liralık bütçe ayırdık Buranın duvarlarını tarihi resimlerle donatacağız. Üniversite öğrencilerinin rahatlıkla gidip çay içebileceği, sohbet edebileceği bin mekan haline getireceğiz.” dedi.

Ressam Rahmi Pehlivanlı’nın evinin restorasyon çalışması için 50 bin liralık kaynak ayırdıklarını ifade eden Vali Güner, “Pehlivanlı’nın evini kamulaştıracağız. Bunun için Keskin Belediyesine restorasyon için 50 Bin kiralık kaynağı ayırdık. Bütün restorasyon projeleri için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam edecek. Üniversite öğrencileri için bir tarihi bir kaynak haline getireceğiz.” şeklinde konuştu.

Sulu mağara için 500 bin lira bütçe ödeneceğini belirten Güner, “Güzel bir yer olması için elimizden geleni yapacağız. Bunun için ilk olarak mağaranın içini ışıklandıracağız. Hem keskinliler için hem de tüm Kırıkkaleliler için güzel bir mekan haline getireceğiz. Bu restorasyon çalışmalarını sadece Valilik yapmıyor. İş adamlarımızda yardım ediyor. Valilikten Keskin’e 800 bin TL’lik yatırım yapılacak ve Keskin’i ayağa kaldıracak.” dedi. Vali Güner sözlerinin sonunda yardımları için iş adamı Recep Üzeli ve Türk Metal Sendikası’na teşekkür etti.

 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu