Anahtar Kelimeler:

Sahte Millet Vekili Adayı

Sahte Millet Vekili Adayı

Kırıkkale'de kendisini Ak Parti Milletvekili aday adayı olarak tanıtarak halkı dolandırdığı iddia edilen Turan Pehlivanlı, emniyet ekipleri tarafından tutuklanarak sorgusunun ardından Adliyeye çıkarıldı

Kırıkkale’de kendisini Ak Parti Milletvekili aday adayı olarak tanıtarak halkı dolandırdığı iddia edilen Turan Pehlivanlı,yı vatandaşları şikayeti üzerine  emniyet ekipleri tarafından Sahte vekil adayı, Yakalanarak  Emniyet Müdürlüğündeki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ve Hızsızlık Büro Amirliği ekiplerine  gelen ihbarlar üzerine yaptıkları çalışma sonucunda, kendisini Milletvekili Aday Adayı olarak tanıtıp, iş bulma vaadiyle halktan para istediği iddia edilen Turan Pehlivanlı, Ankara’da ikamet etti adreste yakalandı.   Pehlivanlı’nin, iş arayan vatandaşlardan diploma, nüfus cüzdanı fotokopisi ve KPSS sonuç belgesi ile birlikte 80 TL dosya masrafı aldığını  iddia edildiği öğrenildi. Bunun üzerine Emniyet hareket geçti. Siyasetçi kimliği ile insanları dolandırdığı iddia edilen Pehlivanlı,yı adresinde yakalayarak Kırıkkale’ye getirip Emniyet müdürlüğündeki sorgulamanın ardından Kırıkkale  adliyesine sevk edildi.

AK Parti Kırıkkale  İl Başkanı Mehmet Demir Bu duyumlar üzerine kamuoyuna bu şahısla Partinin uzaktan yakında bir bağı olmadığını  bilgisini verdi.

Zanlını avukatı Süleyman Eker suç istinat edilen müvekkili için şu bilgileri verdi“Detaylı bilgiler yok fakat şuanda soruşturma aşamasında. Kendisinin İnternette  sitesi olduğunu, sitede 6000 ’e yakın kişilerin sempati duyarak kişilerin mesaj attıklarını, Kırıkkale Balışeyh doğumlu olduğunu  Ankara’da ikamet ettiği ve bu siyasi partiye gönül verdiğini bir nefer gibi çalışacağını söylemektedir.Kırıkkale’den de  Milletvekilliğine adaylığını koyacağı .Aday adayı olduğunu kendisi söylüyordu fakat resmi bir açıklamada bulunmamıştı. Ancak AKP ye  sempati duyuyorum, çalışıyorum demişti. Kendisine  ait suçlamanın ise yapılan bir komplo olduğunu söylüyor. Suçlamaları kabul etmiyor” dedi. Belge veya para aldığına dair bilgilerin sorulması üzerine Eker, konu ile ilgili bilgisinin olmadığını söyledi.

Sahte vekil adliyeye çıkarılırken sorulan sorulara verdiği cevapta. İse ’’ben AKP ye gönül vermiş kişiyim bana ait suçlamaları kabul etmiyorum Kırıkkale’ye gümbür ,gümbür vekil olarak geleceğim gururluyum . ‘’dedi

 

 



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu