Anahtar Kelimeler:

Polis`den Merhum Ailelerine Başsağlığı

Polis`den Merhum Ailelerine Başsağlığı

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü polisleri, yeni bir uygulama başlatarak, cenaze sahiplerinin gözyaşlarına ortak olmaya başladı.

Şehirde yaşamını yitiren ailelerin tek tek evlerini ziyaret eden polisler, taziye ziyaretinde bulunuyor. Bazen iki bazen üçerli guruplar halinde dolaşan polislerin bu davranışı cenaze sahiplerini mutlu ediyor.

Cenaze sahiplerinin gözyaşları bazen polisleri de etkiliyor. Cenaze sahipleriyle birlikte gözyaşlarını tutamıyor. Polislerin taziye ziyaretine geldiğini gören vatandaşlar önce şaşırıyor. Daha sonra işin aslını öğrenince mutlu oluyorlar. Ziyarete gelen polislere, cenaze sahipleri töreler gereğince önce lokum ikram ediliyor. Ardından Kur’an-ı Kerim okunuyor. Daha sonra çay ikramına geçiliyor. Yaklaşık yarım saat evde kalan polisler, izin isteyerek evden ayrılıyorlar. Ev sahibi adetler gereğinde polisleri, evin avlusuna kadar beraber gidiyorlar.

 Polislerin duyarlı davranışı karşında mutlu olduklarını beyan eden cenaze sahibi Kemal Kocabaş, polisleri sadece sokaklarda değil, vatandaşların acı ve tatlı gününde de yanlarında olduğunu söyledi.

 Polislerin zor şartlar altında görevlerini sürdürdüğünü ifade eden cenaze yakını Mustafa Altan da, “Kırıkkale’de polisleri her zaman halkın yanında olduğunu görüyoruz. Şehrimizde suç oranları oldukça düşük seviyede seyrediyor. İnsanlar rahatlıkla gece gündüz demeden aileleriyle birlikte dolaşıyor. Şimdi ise, polislerimizin halkın daha da içine girdiğini gördük. Polisimize çalışmalarında başarılar diliyorum ve bu acı günümüzde bizleri yalnız bırakmadıkları için kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

 Polis varlığının gayesi olan toplumdan bağımsız ve toplumsal taleplerden uzak bir anlayışla hizmet yürütemez diyen Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal ise, “Polislik güç kullanma mesleği olarak değil, topluma hizmet sunan bir meslek olarak ön plana çıkmaktadır. Çağdaş polis, korku salarak ve güç kullanarak değil, topluma güven vererek, hizmet sunan bir kuruluştur.” diye konuştu.

 Toplum destekli polislerin teşkilat ile halk arasında ilişkiyi güçlendirdiğini açıklayan Müdür Kartal, “Toplum destekli polis, toplumsal katılımı sağlayan, topluma olabildiğince yakın, kaliteli güvenlik hizmeti sunan ve toplumun güvenlik taleplerine her durumda cevap veren örnek bir modeldir. Kırıkkale Toplum Destekli polislerimiz bu çalışmalarına yeni bir tanesini de ekledi. Cenaze sahiplerinin evlerine giderek birebir görüşmeler yapıyorlar. Şu anada kadar büyük bir yol kat ettik. İnsanlar bu çalışmalarımıza beğeniyle destek veriyor.” şeklinde konuştu.

 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu