Anahtar Kelimeler:

Açılan Dava Uygun Görülmedi

Açılan Dava Uygun Görülmedi

Türkiye Gençlik Birliği, ve Genç-Sen üyesi yaklaşık 15 kişinin İç İşleri Bakanı Beşir Atalay hakkında açtığı, görevi kötüye kullanma, sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi, kara ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma, haksız arama, eziyet etme, kişiyi hürriyetinden yoksun koyma, inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasının engellenmesi dava uygun görülmedi.

Davada Atalay’ın kendilerini zorla durdurup arama yaptırdığı iddia edildi.

 Geçtiğimiz ay Erzurum`daki Üniversite 2011 oyunlarının açılışına katılacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Erzurum`da öğrenci grupları ile bir araya gelmesini protesto etmek için yola çıkan Türkiye Gençlik Birliği, Öğrenci Kolektifleri ve Genç-Sen üyesi grupları Kırıkkale polisi durdurarak GBT ve kimlik kontrolü yaptı. Bunun üzerine yaklaşık 15 kişilik gurup Kırıkkale Adliyesi’ne Atalay, hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yapılan inceleme sonunda şu kararı varıldı: “Bakan Beşir Atalay hakkında görevleriyle yapılan şikayet ve ihbarları Anayasanın 100. ve TBMM İç Tüzüğünün 107 maddelerine göre, ‘^Meclis Soruşturması’ olarak adlandırılan özel soruşturma usulüne tabi olduğu saptandı. Bu gibi davranışların belirlenen şartlar oluşmasından TBMM başkanlığına intikal ettirileceği dair yasal dayanak bulunmadığı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bu konuda yetkili olmadığı anlaşılmaktadır. İç İşleri Bakanı Beşir Atalay hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yetkisizliği nedeniyle işlem yapılmasına yer olmadığı görüldü.”  



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı