Anahtar Kelimeler:

Üreticiye Danışmanlık Merkezi Açılıyor

Üreticiye Danışmanlık Merkezi Açılıyor

Üreticilere ücretsiz danışmanlık hizmeti verme amaçlı açılacak olan ve hazırlıkları yapılan daha şimdiden onlarca üreticinin uğrak yeri olan Ankara yem danışmanlık merkezi faaliyete geçiyor.

Uzman bir kadro ile faaliyete başlayan Ankara yem danışmanlık bürosu yetkilisi teknik danışmanlar ile görev yapacak.

 Ankara yem sahibi ve yönetim kurulu başkanı Kırıkkale organize sanayi bölgesi başkanı Nurettin Aydın yapmış olduğu açıklamada “ Ankara yem olarak açmış olduğumuz Kırıkkale danışmanlık büromuzun amacı adında anlaşıldığı gibi üretici ve yetiştiricilerimize danışmanlık hizmeti vermektir. Damızlık ve besi hayvanı yetiştiricilerini bilinçlendirme, böylelikle bilinçli yetiştirici kitlesi oluşturma, hayvan besleme konusunda bilgilendirme, bilmediklerini ya da doğru bildikleri yanlışları tartışma, modern işletmelerin proje-kurulum-donanım ve işletme yönetimi ile sürü idaresi konularında teknik danışmanlık hizmeti sunmaktır. Hayvan beslemede karlılığı artırmanın yolları hakkında önerilerde bulunmak, günümüz şartlarında en ekonomik besleme yöntemlerini üretici ve yetiştiricilerle paylaşmak, sektördeki güncel bilgileri aktarmak, yanlış besleme sonucunda oluşabilecek zararları anlatarak bunları düzeltmenin yollarını göstermektir. Süt ve besi hayvanları için hazırlanmış rasyon programlarımızla en doğru ve en ekonomik besleme yollarını tespit ederek paylaşmaktır. Köylerde yetiştiricilere seminerler düzenleyerek bilgiye ulaşımı kolaylaştırmak, yanlış besleme sonucu oluşan hayvan hastalıklarının ekonomik zararlarının önüne geçme, besi ve damızlık hayvanların dönemsel olarak değişen

İhtiyaçlarını belirleyip o döneme uygun besleme uygulama, yetiştiricileri işletmelerinde ziyaret ederek sorunları yerinde tespit edip çözmektir. Hazırladıkları yem karışımlarının laboratuarımızda analizleri yapılarak eksiklerinin tespit edilmesi, toz-pelet-granül yemleri kıyaslayarak olumlu ve olumsuz yönlerinin aydınlatılmasıdır.” Dedi.

 

Başkan Aydın daha sonra “ vizyonumuz; profesyonel teknik kadromuzla kaliteli ürün ve hizmet. misyonumuz; bilinçli yetiştirici, sağlıklı besleme ve yüksek verim.” Şeklide konuştu.

    

 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı