Anahtar Kelimeler:

İmamlar Yeni Bir Dernek Kurdu

İmamlar Yeni Bir Dernek Kurdu

 

Kırıkkale’de bir araya gelen imamlar, yeni bir dernek kurdular.

Kırıkkale Diyanet Mensupları Derneği (KİDİMDER), üyeleri Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner’i ve İl Müftüsü Osman Şarkı, makamında ziyaret ettiler.

Sivil toplum örgütlerinin öneminde değinen Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, yeni derneğe hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Yapacakları faaliyetlere kendisini de çağrılmasını isteyen Vali Güner, “ Sivil inisiyatif ve bunun temsilcisi sivil toplum kuruluşları, ülke yönetiminde sahip olduğu pozisyon açısından vazgeçilmez bir kavramdır. Sivil toplum kuruluşları, sadece bünyesindeki üyeleri değil, tüm toplumu temsil ederek, toplumun kendi kendini yönetimi konusunda bir anlamda kamu otoritesini gönüllü kontrolcülük görevi yapmaktadır.” dedi.

Sosyal ve kültürel alanlarda çalışmalar yaparak Kırıkkale’nin adını tüm Türkiye’ye duyurmayı hedeflediklerini açıklayan KİDİMDER Başkanı Necati Karakuş, “İlk projemiz şehit ailelerine yönelik olacak. Onlara bir araya getirip, toplu bir program düzenlemeyi düşünüyoruz. Buraya Valimizi Güner’inde  katılma sözü verdi. Bu bizleri çok mutlu etti.” diye konuştu.

KİDİMDER’in yeni yönetimi şu şekilde oluştu: “Başkan Necati Karakuş, Yardımcısı Mustafa Lüy, üyeler, Mustakim Aksu, Recep Turgut, Yılmaz Güngör, Mustafa Paylan ve Hidayet Doğan”

 

 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu