Anahtar Kelimeler:

Tiyatro Şubat 10 yaşında

Tiyatro Şubat 10 yaşında

Kırıkkale'nin ilk ve tek özel tiyatrosu olan Tiyatro Şubat dün Kızılkanat İş Merkezinde yapılan törenle 10‘uncu yılını kutladı. Törende düzenlenen tiyatro oyunları ilgi ile izlendi.

TİYATRO GÖSTERİLERİ İLGİ İLE İZLENDİ

Kızılkanat İş Merkezinde yapılan törene VALİ Hakan Yusuf Güner’in yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Örtende yapılan konuşmaların ardından Vali Güner’e ve Tiyatro Şubat’ın kurulmasında emeği geçenlere plaket verilirken sergilenen tiyatro oyunları büyük bir ilgi ile izlendi. Törende bir konuşma yapan Vali Güner, “Bu tür faaliyetlere yöremizde çok önemli bir yeri var. Gelişmesi halinde daha da faydalı olacaktır. Ben bu ilin valisi olarak Tiyatro Şubat’ın şu anda yapmış olduğu faaliyetleri destekliyorum. Vatandaşlarımızın da desteklemeleri gerektiğini düşünüyorum. Bir ilde tiyatro, televizyon, otel olmaması gelişmemesine sebep olur. Bunları yapmaya çaılşıyoruz. Tiyatro Şubat’a daha uzun ömürler diliyorum ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

İNSAN VARLIĞINI YANSITAN BİR SANATTIR

Tiyatro Şubat İmtiyaz Sahibi Yeşilyurt ise, “Tiyatro, insan varlığının tümünü yansıtan, yaratan, yaşatan sanattır. Edebiyatta metin ağır basar; resimde, fotoğrafta, filmde insanın benzerleri. Müzikte ve operada hoş ezgiler, heykelde soyut ya da reel hacimler, balede uyumlu hareket egemendir. Tiyatro ise insanın ta kendisi... Bedeniyle ve ruhuyla, maddi manevi her yönüyle, aklı ve aşkıyla, dili ve duygularıyla, yüzüyle, yaşantılarıyla hayatın ta kendisidir. Beşerin hiçbir olgusu ve olayı, dramatik estetiğin dışında kalmaz. Tiyatro "En sahih aynadır." İnsana ilişkin hiçbir şeye yabancı ve yalancı değildir o.Tiyatro yaşamın canlı öyküsüdür de yalın bir yansıması olmakla yetinmez. Gerçeği aktarıp yaşatırken, varlığımızı hayallere ve ütopyaya yöneltir. Kısaca insanı insana insanla anlatma sanatıdır Tiyatro” şeklinde konuştu.

 

SİZLERLE KURDUK

Yeşilyur, “Tiyatro; şiir, beste, resim kadar yalnız bir yaratı değildir elbet. Sahne ve salonlarıyla, metin ve mekanlarıyla, sanatçı ve teknik elemanlarıyla, izlek ve izleyicileriyle, kolektif bir iştir. İşte bu minvalde bundan tam on yıl önce, soğuk bir Şubat gününde, her ne kadar hava soğukta olsa sanat yapmanın, sanata yön vermenin, sanata ev kazandırmanın kalplerimize verdiği sıcaklıkla, Kırıkkale`mizin ilk ve tek özel tiyatrosu olan Tiyatro Şubat`ı, sizler gibi güzel dostlarımızla kurduk... O güne kadar ben ve oyuncu arkadaşlarım başka tiyatrolarda yüzlerce oyun oynamıştı belki. Ama kurulan bu Kırıkkale`nin ilk özel tiyatrosu aynı zamanda bize ait ilk tiyatroydu, ilk yuvamızdı. O günkü içimizde ki mutluluğu, umudu şu an tarif etmem imkânsız” ifadelerine yer verdi.

 

TEK OLMAK BİZİ ÜZÜYOR

Kırıkkale`de ilk olmanın kendilerine gurur verdiğini söyleyen Yeşilyurt, “Geçen bunca yıla rağmen tek olmak bizi tabiî ki üzüyor. Keşke daha çok tiyatrolar açılabilse. Daha çok oyunlar oynanabilse... Aynı zamanda ilk olmak, zorluklara göğüs germekti... Maddi sıkıntılarla boğuşmaktı... Topluma tiyatro zevkini aşılamak için durmadan dinlenmeden çalışmak demekti. Zira yaygın bir Anadolu deyimiyle evdeki buzağıdan dana olmuyordu ne yazık ki... İşte bunlara rağmen biz, yürüdük, bazen koştuk, ara sıra yalpaladık ama hep ayakta kaldık... Dile kolay tam on yıl... On yılda yüzlerce oyunla sizlerle birlikte olduk... Oynadığımız oyunlarla, çektiğimiz filmlerle ödüller aldık... Önümüzdeki yıllarda yine yüzlerce oyunla, çekeceğimiz filmlerle sizlerle birlikte olmak istiyoruz. Şu an ne yazık ki maddi yetersizlikler nedeniyle çalışma salonumuzu kapatmak zorunda kaldık” diye konuştu.

 

ÇALIŞMA SALONU TUTMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Ellerinde sade bürolarının kaldığını söyleyerek konuşmasına devam eden Yeşilyurt, “Ama biz öylesine seviyoruz ki Kırıkkale`mizi ve tiyatroyu, tüm sıkıntılara rağmen bir çalışma salonu açmaya gayret edeceğiz. Böylece önümüzdeki yıllarda yüzlerce çocuk oyunuyla, büyük oyunuyla, çekeceğimiz kısa ve uzun metrajlı filmlerle sizlerle birlikte olacağız. Umarım birlikteliğimiz uzun yıllar devam eder.

Sevgili tiyatro severler. Bunu özellikle belirtmek istiyorum ki; lütfen bizi bizle bırakmayın. Bizi sizle onurlandırın. Sizlerle Kırıkkale`nin Tiyatro geleneğini oluşturalım.Bizi bu önemli günde yalnız bırakmayan, başta sanata ve sanatçıya hürmet ettiğini her fırsatta gösteren sayın valimiz olmak üzere tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız ve iyi ki bizimlesiniz” dedi.

 



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli