Anahtar Kelimeler:

Serpil Karuserci Modellerini Sergiledi

Serpil Karuserci Modellerini Sergiledi

Gaziantep'in en büyük gelinlik markalarından biri olan DREAMON'un modelisti ve sahibi Serpil Karuserci, Vali Hakan Yusuf Güner'in davetlisi olarak Kırıkkale'ye geldi. Karuserci'nin hazırlamış olduğu gelinlikler ve kıyafetler Kırıkkale'de üretim yapan geli

Ünlü Modacı Cemil İpekçi’nin ardından Kırıkkale’ye ziyaret düzenleyen Gaziantepli modacı Serpil Karuserci, Kırıkkale’de gelinlik imalatı yapan firmalara, Halk Eğitim Merkezinin kursiyerlerine ve Kız Meslek Lisesi’nin öğrencilerine büyük moral oldu. Kadın istihdamı sağlamak adına Kırıkkale Vali Hakan Yusuf Güner’in davetlisi olarak gelen Karuserci, bugünlere kadın olarak nasıl geldiğini anlattı. Her defasında Kırıkkale’yi gelinlik sektöründe bir numara yapmak için yoğun çalışmalar içerisinde olan Vali Güner, çalışma hayatında kadınlarında olması gerektiğini söyledi.

Kültür Merkezinde gerçekleşen programda önce Halk Eğitim Merkezinin ve Kız Meslek Lisenin hazırlamış olduğu gelinlikler ve kıyafetler tanıtıldı. Daha sonra ise dünyaca ünlü Karuserci’nin gelinlikleri tanıtıldı. Gelinlikleri Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri sergiledi.

Kadınların gelinlik sektöründe istihdam edilmesini isteyen Güner, “Belki bir kadın valiniz yok ama kadınları istihdama yöneltecek ve onları baş tacı yapacak bir erkek valiniz var. Biz kadınlara öncelikle balık tutmayı öğreteceğiz. Kırıkkale MKE ile var olmuş bir şehir. Fakat şimdi MKE’de insan gücünü eskisi kadar ihtiyaç kalmadı. Gelişen bir sektörümüz olan gelinlik imalatında ise kadınlarımız son derece marifetli.  Kırıkkale’nin dönüşümü kadınların elindedir.” dedi.

Kadın girişimciliğini desteklemek amacıyla  bu programı düzenlediklerini dile getiren Vali Güner, “Herşey bir risk ile başlar. Daha sonra ise ortaya son derece güzel şaheserler çıkar. Özellikle kadın ruhu tekstilin ortak bir sanat dilidir. Biz yeni bir oluşum gayreti içerisindeyiz. İlimiz inşallah nice Serpil Karasuserceler görecek. Uzun ince bir yola çıktık. Bu yolda bizlere destek veren herkese teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.1989 yılında Gaziantep’de aile bütçesine katkıda bulunmak için 55 metrekarelik bir dükkanda gelinlik satışı ile iş hayatına atıldığını açıklayan Serpil Karuserci de, “Başlangıçta sadece satış düşünülürken, genç bir kızın yeni bir gelinlik talebine olumlu yanıt verince hayatım değişti. O genç kız benim dönüm noktam oldu. Kurduğumuz şirkete iki oğlum ve bir kızım destek verince bugünlere geldik.  Gaziantep’ten sonra şimdi Türkiye’de saygın bir firma konumuna geldik. Bugün 21 ülkeye özel koleksiyonlarla ihracat yapıyoruz.” dedi.

Programa katılan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı ise, “Kadınları çalışma hayatında görmek bizleri mutlu ediyor. Kırıkkale’ye bir bir yatırımcıları getirmeye hep beraber çalışıyoruz.” dedi.

 

 



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli