Anahtar Kelimeler:

Ölüm Kavşağına Katlı Kavşak Yapılacak

Ölüm Kavşağına Katlı Kavşak Yapılacak

Kamuoyunda ölüm kavşağı olarak bilinen ve 43 ilin bağlantı noktasında yer alan Otogar Kavşağında köklü çözüm bulundu.

Katlı kavşak yapımı önümüzdeki yıllarda hayata geçiyor. Proje gerçekleştirildikten sonra Kırıkkale’nin girişi modern bir görüntüye sahip olacak ve kaza sayısı asgariye inecek. Karayolları 4. Bölge Müdürlüğünde gerçekleşen toplantıda, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı, Karayolları 4. Bölge Müdürü Ömer Özgür, Müdür Yardımcısı Mehmet Tutaş ve Proje sorumlu Tuğba Birliktaş, otogar kavşağı için hazırlanan katlı kavşak projesini basına tanıttı.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün kavşak sorununu çözmek için birebir ilgilendiğini açıklayan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı, “Kavşak için yüzeysel bir proje hazırlanabilirdi. Ama bunu yapmayıp, köklü bir çözüm buldular. Katlı kavşak projesini hayata geçiriyorlar. Artık kavşağımızda ölümlü kazalar yaşanmayacak. Kavşakta tünel de olacak. Kısa bir süre içerisinde çalışmalar başlayacak.” dedi.

Proje üzerinde yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten 4. Bölge Müdürü Ömer Özgür de,  “Çıplak gözle oradaki durumu gözetledik. Genişletilecek, alt ve üst geçit yapılacak yerler, yıkılacak yerleri hep göz önünde bulundurduk. Bunu geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde yaptık. Hızlı bir şekilde ilerledik. Buranın altında bir tünel olacak. 8-10 metre kazılacak. Kutu şeklinde kapatılacak ve böylelikle yolu alta alacağız. Kırıkkale girişi içinde köprü yapacağız. Sondaj vurulacak. İlk hedefimiz 5-6 ay içinde sağlıklı bir şekilde hazırlayıp ihale aşamasına getirmektir.” diye konuştu.  

Kavşak hakkında geniş bilgiyi veren 4. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Tutaş ise, “Biz buna Kırıkkale kavşağı dedik ama isim değiştirilebilir. Kırıkkale’nin girişinde bulunan Asude Sitesi’ne  giriş ve çıkış vereceğiz. Daha sonra 160 metrelik tünel yapacağız ve sonra da kısa bir tünel ile normal yola bağlayacağız. Ankara’dan gelirken şehir merkezine girmek isteyen sürücüler katlı kavşağı, Kayseri istikametine gitmek isteyen sürücüler tüneli kullanacaklar.” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 1000 kişinin yaşadığı Asude Sitesinin adına Site Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erdal’da katıldı. Erdal, siteye giriş ve çıkışlarda ciddi sıkıntıların yaşandığına dikkat çekti.

 

 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu