Anahtar Kelimeler:

VAHİT ERDEMDEN BDP`ye YORUM

VAHİT ERDEMDEN  BDP`ye YORUM

NATO OLARAK SİLAHLI MÜDAHALEMİZ OLMAZ

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı ve  Vahit Erdem seçim çalışmaları kapsamında Kırıkkale AK Pati il ve Merkez İlçe  Kadın kolları başkanlığına yeni geçen  başkanları ziyaret ettiler. AKParti  Kırıkkale Milletvekili  ve NATO Asamblesi Türk Gurubu Başkanı Vahit Erdem Orta doğudaki kaynayan kazana ait  yaptığı açıklamada’’  Artık Yıllardır başkanlık yapmış saltanatlar süren sisteme halk karşı koymakta .halk ayaklanması olmakta bu ayaklanmaların sebebi Halk artık sosyal bir rejim istemekte .Ekonomilerini Ülkelerinin kalkınmalarını  istemekteler.Bu geçişler kanlı olmaz temennisindeyiz Biz NATO Olarak herhangi bir silahlı müdahale yapma olanağımız yok.Biz Bürükselde bu konular için toplanıyoruz bizim sadece iyi ve yumuşak rejim geçişlerine tavsiyelerimiz olur .Heyetler oluşturarak bu ülkelere  siyasi yardım olanaklarımız olur sadece .silahlı bir yardım NATO  için söz konusu değildir ‘’dedi. 

BDP den DOĞU   HALKI VE AŞİRETLER   RAHATSIZ

AK Parti Kırıkkale Milletvekili ve Nato Asamblesi Türk Grubu başkanı Vahit Erdem, BDP’nin seçimlere parti olarak girmemesini değerlendirdi. Erdem, “Demek ki partileri düşük oy alacak ki seçime girmeyi gözlerine kestiremiyorlar da  bağımsız giriyorlar” dedi.

AK Partili Erdem şunları kaydetti: “Mevcut mevzuatımızda bağımsızda aday olabilir, parti olarak da aday olunabilir. Demek ki parti olarak seçime girmeyi gözlerine kestiremiyorlar. Çünkü baraj yüzde on. Demek ki BDP’nin oyu geçen dönemde olduğu gibi yüzde beşlerin altında görünüyor

Aday olmak bizim anayasamızda seçim kanununun öngördüğü kabul ettiği bir husustur. İsteyen her kes bağımsız olabilir parti halinde de seçime girilebilir. Ülkemiz demokrasiyle yönetilen bir Seçimlere bağımsız adaylar ile girecek olan BDP’de ciddi bir oy sıkıntısı var. Doğuda artık istenilmiyor ,Halk şikayetçi. Bu durum gösteriyor ki  ,BDP’nin oyları % 3,ila   %5’i dahi geçemiyorlar zaten. Bu da Türkiye açısından Türkiye’nin birliği beraberliği ve bütünlüğü açısından memnuniyet verici bir şey. Ben daha öncede ifade ettim, BDP’nin ileri gelenleri ile ikili görüştüğüm  zaman ne istiyorsunuz filan diye sorduğumuzda bölünmek mi istiyorsunuz dediğimizde asla  dediler. Sordum Ne istiyorsunuz diye ?

özgürlük, hak hukuk, Türkiye’deki özgürlük dünyanın hiçbir yerinde yok. Dünyanın en iyi demokrasilerinden daha ilerideyiz. Bazı eksiklerimiz var, bu sadece belli gurup için değil Türkiye’nin tamamı için o konuda da adım atıyoruz. Türkiye Demokratik standartlarını geliştiriyor. Bir grup’a bir zümreye, özel hak diye bir şey Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesinde yok Anayasamızda da yok. Her kez genel özgürlükler çerçevesinde yerini alır. Onun için BDP’nin argümanları gittikçe zayıflıyor. Güney doğuda da kanaatime göre çok fazla kabul görmüyor.

Geçen hafta mecliste iken 40 kişilik Güneydoğu dan bir heyet geldi, Her ilden insanımız vardı , temsilci benim yanıma geldi. Kürt vatandaşlarımızla konuştuk,. Bana yaşadıkları bölgedeki durumlarını anlattılar ihtiyaçlarını söylediler, neden  BDP milletvekillerine gitmediniz de bana geldiniz dedim,. Aşiretlerinin ve Kürtlerin büyük çoğunluğu PKK ve PKK gibi PKK’yı destekleyen bölücülerden şikayetçiler, onlarda huzur istiyor güvenlik istiyorlar. Huzur ve güvenli şehre yatırım gider o zaman vatandaşlar dağa çıkmaz ,onlarda bunu istiyor. Çocuklarını okutmak Onları evlendirmek  oraya gidecek yatırımlarda iş aş bulamak istiyorlar.Artık 21 yüzyılda öyle zoraki Türkiye Cumhuriyetini sindirerek, zorlayarak, bir takım olmayacak şeyleri kabul etmenin mümkün olmadığını onlarda anladı ki  tedirginlikleri yaşıyorlar’’ dedi.    

 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli