Anahtar Kelimeler:

Efsane Sanatçının Ailesi Yoklukla Mücadele Ediyor

Efsane Sanatçının Ailesi Yoklukla Mücadele Ediyor

Bu durum bize yakışmaz

 

Halk Müziğinin efsane sanatçısı Keskinli Hacı Taşan’ın eşi ve küçük oğlu yokluklar içerisinde bir hayat mücadelesi veriyorlar. Ankara Akdere’de kalan Merhum Taşan’ın ailesi yardımsever vatandaşların destekleriyle hayata tutunuyorlar.

 

53 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ

Keskinli Hacı Taşan; Orta Anadolu Türk halk müziğinin ünlenmiş, ününü yurt sathına yaymış önemli mahallî sanatçı isimlerinden biridir. Bilinen 49 plağı bulunan Taşan, 1983 yılında 53 yaşında iken kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Eşi Naile Taşan’dan 9 çocuğu bulunan ve bunlardan 7’si hayatta olan Taşan’ın özellikle eşi ve küçük oğlu büyük zorluklar içerisinde yaşam mücadelesi veriyor.

 

SAHİP ÇIKILMALI

Taşan’ın Eşi Naile Taşan, küçük oğlu Sondur Taşan ile birlikte Ankara Akdere Semti’nde kalıyorlar. Yardımsever insanların destekleriyle çok zor şartlar altında hayatlarını sürdürmeye çalışan ailenin tek geçim kaynağı; babasının mesleğini sürdürmeye çalışan Sondur Taşan’ın saz ve kemanından çıkacak nameler. Taşan Ailesi’nin komşuları böylesi ünlü sanatçının  ailesinin içinde bulunduğu duruma dikkat çekiyorlar ve Kırıkkale insanının bu aileye sahip çıkması gerektiğini dile getiriyorlar. 

 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı