Anahtar Kelimeler:

Balışeyh'te Deprem Tatbikatı

Balışeyh

Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesinde Sivil Savunma Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilere yönelik deprem tatbikatı düzenlendi.

BİLGİLENDİRME EĞİTİMLERİ

İlçe merkezindeki Şehit Sezai Ergül İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen tatbikata okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler ve bazı vatandaşlar katıldı.  Yapılan tatbikatta öğrenciler gerçeği aratmayan bir performansla verilen komutlara ve tüm kurallara uyarak görevlerini başarıyla yaptı.

Sivil Savunma haftası etkinlikleri kapsamında yapılan tatbikatla ilgili olarak öğrencilere, depremle ilgili olarak bir hafta boyunca bilgilendirme eğitimleri yapıldığı belirtildi.

EŞYALARIN YANINA GİZLENDİLER

Okul Müdürü Hacı Kaplan, konuya ilişkin şunları söyledi:  ”Okulumuzda tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımıyla geniş katılımlı bir deprem tatbikatı gerçekleştirdik. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimize en ayrıntılı bir şekilde tatbikatla ilgili olarak sürekli eğitim çalışmaları yaptı.

Deprem anında neler yapılması gerektiği, kendilerini nasıl koruyacakları, olay anı ve olay sonrasında yapılması gerekenler öğrencilerimize bir bir öğretildi.

Öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından tatbikatın başlamasıyla öğrenciler, verilen bilgiler doğrultusunda deprem anında sınıftaki ve okul içindeki sağlam ve dayanıklı eşyaların yakınında gizlendiler”

ÖĞRENCİLER BİLGİLENDİRİLDİ

“Sonra sınıflardan okul bahçesindeki belirlenen alana kurtarma ve tahliye çalışmaları yapıldı. Öğrenciler tahliye esnasında rol gereği yaralanarak müdahaleleri yapıldı ve görevli öğrenciler yaralanan arkadaşlarına sağlık yardımında bulundular.

Bir yandan da yaralı olan arkadaşlarını taşıdılar. Tatbikatımız öğrencilerimizin özverili katılımı ile başarılı bir şekilde tamamlandı” Tatbikat sonrasında okul bahçesinde toplanan öğrencilere, öğretmenleri tarafından haftanın önemi ile ilgili bilgi verilmesinin ardından ikaz ışıkları, sirenler ve depremle ilgili çeşitli acil durumlar hakkında bilgiler aktarıldı.

 



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı