Anahtar Kelimeler:

Kadınlar Erkek Köçek Oynattı

Kadınlar Erkek Köçek Oynattı

Kırıkkale Yaygın Eğitimi Usta Öğreticiler    Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YEUYD) Üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar gününü Kırıkkale  Öğretmen evi pembe salonda   sazlı sözlü  kutladılar.

Dünya Kadınlar gününü  sadece  08 Mart a sığdırmak istemeyen Kırıkkaleli  hanımlar Dünya Kadınlar gününü önceden kutlamaya başladılar. Öğretmen evi pembe salonunda  Sivil Toplum bayan başkanları ve Çok sayıda ev hanımının da katılmasıyla  salonu , tıklım ,tıklım dolduran bayanlar kendi yaptıkları pasta börek dolmaları birbirlerine ikram ettiler.

Dernek Başkanı Pembe AKGÜL, böyle bir günün kadınların toplum içindeki yerinin her zaman  hatırlanması gerekli  olduğunu, kadınsız bir toplumun düşünülemeyeceğini, kadının toplumdaki yerinin tartışılmaz olduğunu söyledi . Aslında her gün kadınların toplum içindeki konumlarının, yaşam şartlarının, maddi ve manevi haklarının, eğitim ve öğrenim durumlarının iyileştirilmesi gerekmektedir.Milletlerin uygarlığının toplumda kadına verilen değerle ölçülebileceği tartışılmayacak bir gerçektir. Bu olgunun yeterince anlaşılamadığı ya da değerlendirilemediği dönemlerde, toplumlar gelişememiş ve ilerleyememişlerdir. " diye konuştu.  Salonda bir emekli öğretmenin şiirleri ve öğretmenlik anısından kesit sunumunun ardından .müzik eşliğinde oyunlar oynayarak yelerine bile oturmayan bayanlar felekten bir gün çaldılar. .Salona Kırıkkale nin meşhur köçeği Erdal GEYİKCİ  nin girmesiyle eğlence saatlerce sürdü.

 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu