Anahtar Kelimeler:

SAVUNMA SANAYİNDE TEKNOLOJİK GELİŞME

SAVUNMA SANAYİNDE TEKNOLOJİK GELİŞME

Kırıkkale Üniversitesi Makine Mühendisliği Topluluğu tarafından ‘Savunma Sanayinde Teknolojik Gelişmeler’ adlı bir panel düzenlendi.

Panele katılım ve ilgi yüksek olurken, savunma sanayi hakkında da öğrencilere bilgiler verildi.

Kırıkkale Üniversitesi Makine Mühendisliği, Topluluğu tarafından düzenlenen panele Kırıkkale Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof.  Dr. Ekrem Yıldız, MKEKurumu Genel Müdür Yardımcısı Sait Demirci Kırıkkale MKE Fabrika Müdürleri, SaSad Genel Sekreteri  ve oturum Başkanı Kaya Yazgan, TÜSAŞ’dan Özcan Ertem ile Gürsel Eraslanoğlu, ASELSAN Strateji Yönetim Direktörü, , FNSS’den Haluk Bulucu ve çok sayıda Makine Mühendisliği’nde öğrenim gören öğrenciler katıldı.

Makine Mühendisliği Topluluğu tarafından düzenlenen programda İlk olarak konuşma yapan Kırıkkale Üniversitesi Makine Mühendisler Topluluğu Başkanı Emre Gencan, katılımcılara teşekkürde bulundu.

Gencan, “Makine Kimya Endüstri Kurumu nasıl Kırıkkale’nin merkezi ise, Kırıkkale Üniversitesi’de Savunma Sanayi’nin merkezidir. KÜMAK (Kırıkkale Üniversitesi Makine Mühendisliği Topluluğu) olarak bir çok ilke imza attık. Hep yukarı çıkar bir ivme olmak için gayret ettik, olmaya devam etmek çalışmalarımızı arkadaşlarımız ile sürdürmekteyiz” dedi.

MÜHENDİSLİKLERİMİZ ÖNEMLİ

KÜMAK Başkanı Gencay’ın konuşmasının ardından konuşma yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veli Çelik, öğrencilerin düzenlemiş olduğu panelden ötürü, öğrencilerine teşekkürde bulundu.

Çelik, “Burada düzenlenen panel tamamen öğrencilerimiz tarafından düzenlenmiştir, bizler sadece katkıda ve destek de bulunmaktayız.

Mühendislik fakültelerimiz Kırıkkale Üniversitesi’nin kuruluşundan bugüne kadar Kırıkkale Üniversitesi’nde bulunmaktadır, burada Makine Mühendisi, Elektrik ve Elektronik Mühendisi, Elektrik Mühendisi ve İnşaat Mühendisi öğrencilerimiz yetiştirilmektedir” dedi.

SANVUNMA SANAYİ

Kırıkkale Üniversitesi Makine Mühendisliği Topluluğu tarafından düzenlenen bütün çalışmaları değerlendirip, desteklediklerini belirten Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik fakültesi Dekanı Çelik, çalışmaları onaylayan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız’a da teşekkürde bulundu.

Çelik’in konuşmasının ardından konuşma yapan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale’nin her zaman MKE ile bağdaştığını ifade ederek, paneli düzenleyen öğrencilere teşekkürde bulundu. Korkmaz’ın konuşmasının ardından Savunma Sanayi Müsteşarlığında görevli Uzman Zübeyde Arslanoğlu tarafından savunma sanayi hakkında öğrencilere bilgiler verildi.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli