Anahtar Kelimeler:

Ak Parti'de Temayül Çatlağı

Ak Parti

AK Parti’nin Pazar günü yaptığı temayül yoklamasından çıkan sonuç tüm aday adaylarını rahatsız etti. Kırıkkale’de temayülden sonra “imam böyle yaparsa…” esprisi günün konusu olmaya başladı.

 

 Güveni Sarstılar

AK Parti’nin temayül yoklaması partide çatlağa neden oldu. Aday adayları yaşanan durumdan rahatsız. Herkes Ramazan Can’ın temayülden çıkmasını bekliyordu ama bu kadar dikkat çekici ve göze batıcı biçimde olmasını da kimse beklemiyordu. İl Başkanı Mehmet Demir, teşkilatı serbest bıraktığını, herkesin istediği adaya oy verebileceğini söylemesine rağmen, ortaya böyle bir sonucun çıkması il başkanı ve teşkilatına olan güveni tamamen sarsmış durumda.

 

Kendilerini Açık Ettiler

Aday adayları duruma tepki gösterirken, şimdilik ses çıkarmıyorlar. Ancak seçimden sonra bunun hesabının sorulacağını da yazılmamak kaydı ile açık açık söylüyorlar. İl başkanı ve teşkilata dikkat edilmesi gerektiğini öğrenmiş durumdalar. Daha ilk sınavda il başkanı ve teşkilatın Ramazan Can’a çalışarak falso verdiği düşünülüyor. İl Başkanı Mehmet Demir’in kendisini bu şekilde açık ettiği de ayrıca düşünülüyor.

 

Ders Almamış

Genel merkezin bu durumu ve ortaya çıkan sonucu dikkate alması isteniyor. Bunun için genel merkeze temayülden çıkan sonucun ardından aday adayları bilgi vermeye başladı. Hatta İl Başkanı Mehmet Demir ile hesaplaşmaya hazır olduğunu söyleyen isimler bile var. Demir’in geçmişten ders almadığının yapılan temayül yoklaması ile görüldüğü ifade ediliyor.

 

İmam Böyle Yaparsa

Bu durum aday adaylarını huzursuzlandırırken, karşıt kutup oluşturmuş durumda. Bir tarafta aday adayları var, öbür tarafta ise Can ve Demir ikilisi bulunuyor. Mehmet Demir, bir açıklamasında “Açık söylüyorum, yönetimden hiç kimse herhangi bir adayın peşine takılmayacak” demişti. Ancak bu sözü ilk unutan ve adaylardan herhangi birisi olan Ramazan Can’ın peşine takılan ve teşkilatını da takan isim oldu. Bu gelişme, “İmam böyle yaparsa” esprisini de gündeme getirdi.

 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli