Anahtar Kelimeler:

Yaşlılar Günü Kutlandı

Yaşlılar Günü Kutlandı

23 Mart Yaşlılar Haftası münasebetiyle Sosyal Hizmetler Kültür Merkezin program düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte kreş öğrencisinin ‘Buruşuk yüzlü yaşlıları severim ben' şiiri büyük ilgi gördü.

GENİŞ KATILIM
Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe, Vali Yardımcısı Mustafa Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Sosyal Hizmetler Müdürü Zühtü Bozdemir, AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir, CHP İl Başkanı Ziya Kavlak, İşçi Emeklileri Dernek Başkanı Basri Keskin, çok sayıda öğrenci, veliler katıldı. Protokol konuşmaları ile başlayan etkinlik kreş öğrencilerinin şiir, tiyatro, semah gösterisi ile devam ederken Kültür Bakanlığı Ustalar Topluluğunun yaptığı müzik şöleni ile sona erdi.

TEMENNİ EDİYORUM
Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Sosyal Hizmetler Müdürü Bozdemir, İlimizde ve ülkemizde yaşayan tüm yaşlıların yaşlılar haftasını kutladıklarını belirterek “Bugün vesilesiyle toplumumuzun tüm dikkatini yaşlıların sorunları üzerine çevrilmesini temenni ediyorum. Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütü verileri göstermektedir ki 21. yy. yaşlılığın yüzyılı olacaktır. Ülkemizde yaşlı nüfusumuz sürekli artmaktadır. 1990 yılında 60 yaş üzeri nüfusun, genel nüfusa oranı yüzde 7.14 iken, 1995 yılında bu oran yüzde 7.63`e çıkmıştır. Yapılan son Nüfus sayımlarında ise 65 yaş üzeri nüfus 2007 yılında yüzde 7.1, 2008 yılında yüzde 6.8, 2009 yılında ise yüzde 7 olarak belirtilmektedir” diye konuştu.

ASLİ GÖREV
“2009 yılı resmi verilerine göre ilimizde 60 yaş ve üzeri 37089 yaşlı bulunmaktadır” diyen Bozdemir, “85 yaş üstünde ise 1826 yaşlımız bulunmaktadır. Bu rakamlar nüfusumuzun %13.15 inin yaşlı nüfusu olduğunu göstermektedir. Yaşlanma yadsınamaz fizyolojik bir gerçektir. İnsan tabiatının doğal bir sonucudur. Farkında olmalıyız ki çocuk olmadan genç, genç olmadan da yaşlı olunmaz. Yaşlısına sahip çıkmayan toplum ise yolunu bulamaz. Bu düşünceden hareketle yaşlımıza sahip çıkmak, onların geçmişine yakışır şekilde hayatlarını idame ettirmelerini sağlamak asli görevlerimizden olmalıdır” dedi.

DESTEK
Yaşlılığı kabullenmenin hem erdem hem de olgunluk anlamına geldiğini dile getiren Bozdemir, “Ancak gençler yaşlanacaklarını, yaşlılar yaşlandıklarını kabul ettikleri ölçüde olgunlaşırlar. Kırıkkale Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak gerek yaşlılarımızın gerekse toplumumuzun ilgi ve destek bekleyen tüm dezavantajlı kesiminin hizmetinde olduğumuzu vurgulamak istiyorum. Müdürlüğümüz tarafından tüm yaşlılarımızın talep etmeleri halinde huzurevi ve yaşlı bakım merkezlerine anında tertipleri sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra İlimizde 100 kişilik Huzurevi projesi SHÇEK Genel Müdürlüğümüz tarafından 2011-2013 yatırım planına alınmıştır. Projenin tamamlanması ile birlikte Huzurevine yerleşmek isteyen yaşlılarımız ilimizde yaşamını sürdürmeye devam edebilecektir” ifadelerine yer verdi.

HİZMET
Bozdemir, “Huzurevi projemizin yanı sıra çok yakında Gün Işığı Yaşlı Hizmet Merkezimiz de hizmete geçecektir. Merkezimiz Hacı Hidayet Doğruer İş Merkezinde yer almaktadır. Şuan tefrişat ve düzenleme çalışmaları devam etmektedir. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte, merkezimizde; Ev ortamında yaşayıp akıl ve ruh sağılığı yerinde olan yaşlılarımıza, boş zamanlarını etkin bir şekilde değerlendirebilmelerine, sosyal ilişkilerini ve aktivitelerini artırarak sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerine, ilgilerine göre faaliyet grupları kurarak, sosyal faaliyetler düzenlemek suretiyle sosyal ilişkilerini zenginleştirebilmelerine, özetle yaşam kalitesini artırmaya yönelik gündüzlü hizmetler sunulacaktır” diye konuştu.

GÜN IŞIĞI
Bozdemir, “Ayrıca ülkemizdeki ender örneklerden yaşlılara evinde hizmet sağlandığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Kırıkkale Belediyesi ile ortaklaşa 2010 yılı içerisinde başlatılan "Öpülesi Eller" projemiz halen devam etmektedir. Proje ile 50 yaş üstü bakıma muhtaç ve kurum bakımını kabul etmeyen vakıf veri tabanına kayıtlı tüm yaşlılarımızın boya, badana, temizlik hatta çamaşır yıkama hizmeti ikamet adreslerinde sunulmaktadır Bir ay içerisinde hizmete girecek olan `Gün Işığı Yaşlı Hizmet Merkezi` vasıtası ile bu hizmete kurumsallık kazandırmayı hedeflemekteyiz” diye konuştu.

MUTLU BİR ÖMÜR
Bozdemir, “Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak yaşlılarımızın yaşam kalitelerini artırmaya yönelik bu ve benzeri faaliyetlere sonuna kadar destek verdiğimizi, yaşlılarımızın hizmetinde olduğumuzu bir kez daha vurgular sayın valimize ve Belediye Başkanımıza da yaşlı ve tüm ihtiyaç sahiplerinin sorunlarına gösterdiği alaka ve hassasiyeti için sizler adına teşekkürü bir borç bilirim. Tüm yaşlılarımızın yaşlılar haftasını kutluyor, bir gün, bir hafta değil bir ömür boyu hatırlanmalarını, saygı ve sevgi ile anılmalarını diliyor sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum” dedi.



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli