Anahtar Kelimeler:

SUUDİLER HİDRO ELEKTİRİK SANTRALI KURUYOR

SUUDİLER HİDRO ELEKTİRİK SANTRALI KURUYOR

Kırıkkale`nin Yahşihan ilçesi sınırlarında yapılacak doğalgaz çevrim santrali için Suudi Arabistan`ın önemli enerji firmalarından ACWA Power International ile Eser Holding`den bir heyet Kırıkkale'de idi.

Kırıkkale değişik zamanlarda dört kez gelen heyeti  Kırıkkale’ye Teşvikini Kırıkkale AK Parti Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı  yaptı. Kırıkkale Valiliği toplantı salonunda  konuşan Eser Holdik Yönetim kurulu başkanı İlhan Adiloğlu.  Santral çalışmasında sona gelindiğini, önümüzdeki aylarda Santralın Kurulacağı yerde  ilk kazmanın vurulacağı ve enerji santralinin bedellinin 800 milyon dolar olduğunu bildirdi.

   Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı, konuşmasında  " Yahşihan sınırları  içerisindeki yatırımın gerçekleşmesi için bir yıldır uğraştık, nihayet son aşamaya gelindi. İnşallah bundan sonrası daha hızlı olacak. Yatırım ile yaklaşık 400 kişi iş sahibi olacak." dedi.

 Eser Holding`e gösterilen araziler içinde santral için en uygun yer olan ve içerisinden doğalgaz hattı geçen Kalecik yol ayrımının karşısında bulunan arazi için başvurduklarını söyledi.

Eser Holding Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Adiloğlu konuşmasında ise , "Bu enerji santrali yatırımı, ACWA ve ESER açısından taşıdığı önem haricinde, Türk ve Suudi Arabistanlı firmaların farklı sektörlerde kuracakları işbirlikleri için de bir model olacaktır. İki ülkenin stratejik bağları ekonomik işbirliklerine çevrildiği takdirde, önemli sonuçlar ve başarılar doğurabilecektir." dedi.

ACWA Power Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Malik de  Orta Doğu bölgesinde, en büyük yerel elektrik üretim ve deniz suyu artıma şirketi olan ACWA Power ile Türkiye`nin önde gelen gruplarından ESER Holding`in bu stratejik birlikteliğinin, Türkiye ile Suudi Arabistan Krallığı arasındaki sanayi ve ekonomik işbirliğini de kuvvetlendireceğini belirtti



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı