Anahtar Kelimeler:

Ateşe Körükle Gitti

Ateşe Körükle Gitti

Kırıkkale'de Cumartesi Pazarı'nda yerli pazarcılar ile köylü pazarcılar arasında çıkan tartışma kanla noktalandı. Oda Başkanı İdris Akan'ın sükunet yerine esnafı etki altında bırakması tepki çekti.

Bir Anda Karıştı

Cumartesi günü yaşanan olayda yerli pazarcılar ile köylü pazarcılar arasında sabah başlayan gerilim kavgaya dönüştü. Bıçakların konuştuğu kavga bir anda büyüdü. 10 kişinin yaralandığı olayda 3 kişinin durumunun kritik olduğu öğrenildi. Pazar yeri bir anda karışırken, polis duruma müdahale etmekte zaman zaman zorlandı. Çünkü kavgaya karışanların sayısı bir hayli fazlaydı. Polis, havaya ateş açarak durumu yatıştırmak zorunda kaldı.

 

Oda Başkanının Tavrı

15 kişinin gözaltına alındığı olayda, Sebzeciler Odası Başkanı İdris Akan’ın tavırları da tepki çekti. Akan’ın kavgayı yatıştırmak yerine hararetlendirdiği öne sürüldü. Bu durum hemen herkesin tepkisini çekerken, oda başkanının yanlı ve yanlış bir davranış içinde olduğu ileri sürüldü. Bu tür durumlarda oda başkanlarının sükunet içinde olması gerektiği hatırlatıldı. Polisin müdahalesi ve olayı yatıştırması da destek gördü. Olayla ilgili soruşturma açıldı.

 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu