Anahtar Kelimeler:

Kadın Girişimciler Bir Arada

Kadın Girişimciler Bir Arada

Ticaret ve Sanayi Odası bölgesinde faaliyetlerini gösteren Kadın girişimciler ve Genç girişimciler kurullarının düzenlediği 3. Orta Anadolu Proje Çalıştayı ilimizde gerçekleşti.


4 FARKLI İL KATILDI
Kadın girişimciler ve Genç girişimciler kurullarının geçtiğimiz gün düzenlediği çalıştaya Kırıkkale dışında 4 farklı ili temsilen girişimciler katıldı. Özellikle kadın girişimcilerin sıkıntılarını dile getirdiği çalıştay’a Kırşehir’den katılan kadın girişimci Döndü Özbilen “Pimapen sektöründe çalışıyoruz bu alanda en büyük sıkıntımız usta ve çırak eksikliğidir. İŞ-KUR’un bu noktada çok faydasını gördük. Kadınlarımızı iş hayatına atılmak konusunda çok çekingen görüyoruz. Daha aktif daha girişimci kadınlara ihtiyacımız var. Bu konuda bilgilendirme amaçlı seminerler düzenliyoruz” dedi.

KRİTERLER DOĞRU DEĞİL
Çalıştaya Nevşehir’den katılan kadın girişimci Feride Doğru “Meslek edindirme kursları verdik. 4 Nisanda sertifika törenimiz var. Genelde kadınları almaya çalıştık. Oturmayla bir yere varılmıyor, kadınlar kendilerini göstermeli, panellere kadınları çok zor getiriyoruz” dedi. Niğde’li genç girişimci Ogün Songur “KOSGEP kriterleri doğru değil, eksiklikler var. Ama biz KOSGEP avantajını bir şekilde değerlendirebiliriz” şeklinde konuştu. Girişimciler öğle yemeğinin ardından Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda fikir alışverişinde bulundular. Aksaray, Nevşehir, Niğde ve Kırşehir’in katıldığı çalıştayın ev sahipliğini ise Kırıkkale yaptı.

 

 



  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli