Anahtar Kelimeler:

TARAF OLMAK ZORUNDAYIZ

TARAF OLMAK ZORUNDAYIZ

Panelde açılış konuşması yapan Alevi Kadın Birlikleri Genel Başkanı Birsen Temur, gerçek, doğru ve dürüstlük için taraf olmak zorunda olduklarını söyledi. Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Kırıkkale Şubesi, Eğitim Sen Kırıkkale Şubesi ve İşçi Emeklileri Dern

FAİLİ MEÇHULLER BİZE SORULMASIN

Dün Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele TBMM eski Genel Sekreteri Prof. Dr. Necdet Basa, Yar. Doç. Dr. Ercan Yiğit, Yol TV Genel Yayın Yönetmeni Necdet Saraç, Alevi Kadın Birlikleri Genel Başkanı Birsen Temur panelist olarak katıldı. (ADD) Kırıkkale Şubesi, Eğitim Sen Kırıkkale Şubesi ve İşçi Emeklileri Derneği Kırıkkale Şubesi işbirliği ile ‘Türkiye Nereye Gidiyor’ konulu panele katılan ve bir konuşma yapan Alevi Kadın Birlikleri Başkanı Birsen Temur, her siyasi cinayetin toplumu doğrudan hedef aldığını ve yaraladığını söyledi. Mumcu’nun katledildiği yıl olan 1993’de onlarca kara gün yaşandığını, Eşref Bitlis’in öldürülmesi, Turgut Özal’ın ölmesi, Sivas’ta aydınların yakılması, Başbağlar’da onlarca masum köylünün katledilişi, 33 erin yine aynı yıl şehit edilmesi gibi olayların peşpeşe yaşandığını belirten Temur, bütün cinayetlerin toplumu derinden yaraladığını ifade etti. Temur bu faili meçhullerin iktidar tarafından bulunmadığını ve kendilerine de bu nedenle hesap sorulamayacağını söyledi.

 

KARTON BAYAN VEKİL İSTEMİYORUZ

Temur, “38 milyon kişi açlık sınırında yaşıyor. Bu bizim ülkenin yarısı demektir. Ülkemizde birbir çeşit oyunlar oynanıyor. 38 kişi dolar milyarderi oldu. Bunlar nasıl zengin oldu. Bütün bunlar şuan ki iktidar döneminde yaşandı. Mecliste karton bayan vekil istemiyoruz. benim

Çok dikkat ettiğim bir olay. Diyorlar ki mecliste bayan vekil olsun. Tamam, olsun ama içi boş, sadece yer doldurmak için bayan vekil istemiyoruz. Bu ülkenin Türkan Saylan’lara ihtiyacı var. 12 Eylül faşist cuntası gerçek aydın ve Kemalist devrimcileri hedef aldı. Onların üzerinden bir silindir gibi geçti. Siyasi cinayetler aldı başını gitti. Siyasi cinayetin sağcısı ya da solcusu olmaz. Siyasi cinayetler toplumu doğrudan hedef alır. Toplumun tümü bundan zarar görür. 13 Eylül sabahına kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Atatürk’ün Cumhuriyetini kimseye vermeyeceğiz” dedi.

 

LİDERLER NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

Siyaset Bilimci Yar. Doç. Dr. Ercan Yiğit, genelde bütün önemli yere sahip insanların parti dışına itildiğini söyledi. Türkiye’de birçok liderin ve siyasetçinin bir anda öldürüldüğünü hatırlatan Yiğit, “Adnan Kahveci Amerika ve İMF ülkeden çıkması lazım dedi ve öldü. Turgut Özal Kerkük’ü alacağız dedi ve öldü. Bunun gibi örnekleri çoğaltabiliriz”

 

KIRIM KONGO’YU İSRAİL ÇIKARDI

“Bunun dışında genel manada mücadeleci insanlar Anadolu’dan, buralardan çıkar. Genelde bu böyledir. Bu yüzden Kırım Kongo kanamalı keneler Anadolu’ya salındı. İsrail 6 ayaklı keneleri 5 ayaklı yaparak zehirli hale getirdi. Bu keneleri de özü asla değişmeyen Anadolu insanına salındı. Bir bir insanlarımız ölürken devlet bir şey yapamadı, hem de farkında olmasına rağmen. Cüdi dağına çıkın hep terörist vardı. Sebebi ise şu; Amerika inmesini söylemiyor. Çünkü Cüdi dağının altında petrol kaynıyor. Amerika 1958 yılında Kastamonu da araştırma yaptı. Bu araştırmada 11 kuyuda petrol çıktı. Fakat ne oldu bu petroller birileri tarafından Türkiye’ye kullandırılmıyor” diye konuştu. Yol TV Genel Yayın Yönetmeni Necdet Saraç ve TBMM eski Genel Sekreteri Prof. Dr. Necdet Basa ülke gündemini değerlendiren birer konuşma yaparak paneli sonlandırdılar.



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu