Anahtar Kelimeler:

Kadın Çiftçilere Büyük Fırsat

Kadın Çiftçilere Büyük Fırsat

Kırıkkale Tarım İl Müdürlüğü tarafından Ahiler Kalkınma Ajansı`na sunulan proje kapsamında kadın çitçilere yönelik örtü altı sebze yetiştiriciliği kursu açılacak.

Proje Anlatıldı

Tarım İl Müdürü Süleyman Yıldız, düzenlediği basın toplantısında düzenleyerek, örtü altı sebze yetiştiriciliği hakkında bilgi verdi. Yeni proje ile Kırıkkale`de üretici sayısını artıracaklarını açıklayan Yıldız, "Üretimin alanını genişleterek, ürün kalitesini iyileştireceğiz. Çiftçi ailelerimizin refah seviyelerini artırmak, alternatif üretim alanlarının ve yeni istihdam alanlarının çoğaltılmasını hedeflemekteyiz. Bu eğitimin devamında Valimiz Hakan Yusuf Güner`in destekleri ile il özel idaresi finansman ve Tarım İl Müdürlüğü`nün teknik desteği ile üretilecek seralarla, bu konuda eğitilmiş üreticilerimiz desteklenecektir." dedi.

 

Maddi Gelir Olacak

Kırıkkale`de sebze ve meyve istihdamının artırılması gerektiğine değinen Yıldız, "Tarımsal üretime geçerek, tarımsal yatırımların oluşması gerekir. Projeyi hayata geçirerek sanayi yatırımı ile istihdamı artırmış olacağız. Kabul edilen proje ile kadın çiftçimiz hem ailesine, hem de kendine maddi gelir sağlayacak. Çiftçimizin, üretmiş olduğu hammaddeyi daha bilinçli şekilde pazarlama imkânı bulacağız.

 

Hibe Projesi

Ahiler Kalkınma Ajansı ile resmen imzalanarak başlayan projenin tutarı 95 bin 60 liradır. Bunun yüzde 71 olan 67.492 lira Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından hibe olarak kullandırılacaktır. Teorik kursumuz 25 gün sürecek ve 2011 yılının sonuna kadar devam edecek. Kadın çiftçilerimizi kurs sonunda Antalya`ya götüreceğiz. Antalya`da seraları gezdirerek çiftçilerimize geniş çaplı bilgi vereceğiz." diye konuştu.

 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı