Anahtar Kelimeler:

Adaylık Konusunu Açıkladı

Adaylık Konusunu Açıkladı

NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, Ortadoğu`nun, yüzyılın en büyük değişimini yaşadığını söyledi.

Dünya Değişiyor

AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı`nda basın toplantısı düzenleyen Erdem, Libya`da yaşanan durumun, demokratik yollarla çözülmesi gerektiğini, bu konuda NATO ve Birleşmiş Milletler (BM)`in, yapıcı çalışmaları olduğunu bildirdi. Ortadoğu`nun 100 yılda olabilecek en büyük değişimi yaşadığını bildiren Erdem, "Ortadoğu, yüzyılın en büyük değişimini yaşıyor. Demokratik anlamda değişim sürecine girdi ve orada bulunan halk, artık dikta rejimi istemiyor. Halkın sesine kulak verilmeli ve bu anlamda ayaklanmanın yaşandığı ülkelerde liderler, bir an önce görevlerini bırakmalıdır." dedi.

 

Değişim Olmalı

Artık 40 yıllık eskiyen rejimlerin değişmesi gerektiğine dikkat çeken Erdem, "Kaddafi, görevini derhal bırakıp, sivil halkın birbirine girmesini önlemelidir. Fransa`nın aceleci ve bazı hesaplarla başlatmış olduğu operasyon, bu operasyonun planlı olmasını engelledi." diye konuştu. Libya`ya yapılan hava operasyonu sivil halkı hedef alan bir operasyon olmadığına ifade eden Erdem, "Birlik, eğer sivil halka zarar verirse NATO, o birliği engeller ve yerle bir eder. Kimse, bir ülkenin topraklarında sivil halka zarar veremez, sömürge anlayışı güdemez." görüşünü dile getirdi.

 

Adaylık Durumu

Erdem, kendi siyasi geleceği konusunda da açıklamalarda bulundu. Vahit Erdem, “Benim için adaylık konusunda üç seçenek var. Kırıkkale’de olabilir, Ankara’da, veya hiç biri olmayabilir. Olamasam da kahrolmam. Ben milletvekilliğini hizmet aracı olarak görüyorum. Kırıkkale’ye yapılan her kamu hizmetinde katkım var. Vekillik hizmet aracı olarak görülmeli. Maaş için vekil olunmamalı. Ben böyle görüyorum. Kırıkkale’de de polemiklere girmedim hiç. Seviyeyi hep yüksek tutmaya çalıştım” dedi.

 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı