Anahtar Kelimeler:

Kadınlara Sağlık Hizmeti

Kadınlara Sağlık Hizmeti

Kırıkkale`nin Balışeyh ilçesinde başlatılan proje kapsamında ilçe merkezi ve köylerde oturan tüm kadınlar evlerinden servislerle alınarak kanser taramasından geçiriliyor. Çalışmaya ilgi yüksek.

 

Önemli Çalışma

Kaymakamlığın destekleriyle Balışeyh Toplum Sağlığı Merkezi tarafından başlatılan kanser tarama çalışmaları kapsamında, ilk olarak ilçe merkezi ve 28 köye gidilerek kanserle ilgili eğitimler verildi. Merkezin koordinatör hemşirelerinden Özgür Çelik ve Zekiye Yapıcı`nın verdiği kanser eğitim seminerinin ardından ilçede yaşayan 30-69 yaş arasındaki tüm kadınlar, evlerinden alınarak Kırıkkale Devlet Hastanesi Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezinde (KETEM) kanser taramasından geçirilecek.

 

Bilgi Verildi

Kaymakam Temin Erdemir, yaptığı açıklamada, tamamen ücretsiz yapılan kanser taramasının vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandığını belirterek, "Hazırladığımız `Sağlıklı Günler` projesiyle risk grubunda bulunan 256 kadını kanser taramasından geçirmeyi hedefledik. Bu çalışmamızla özellikle maddi imkanı olmayan vatandaşlarımız, kendi imkanlarıyla yaptıramadıkları bu taramayı Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfımızın destekleriyle yaptırmış olacaklardır" dedi.

 

Kanser Taraması

Balışeyh Sağlık Grup Başkanı Dr. Tahir Altuntop da, meme ve rahim ağzı kanserlerinin, teşhisinde geç kalınması halinde ölümle sonuçlanabilen kanser türleri olduğunu dile getirerek, "Bayanlarımızda bu tür kanser türleri sıklıkla meydana gelmektedir. Meme ve rahim ağzı kanserini kesin önleyen bir yöntem yoktur. Günümüzde bilinen tek yöntem, kanserin erken tanısıdır. Erken tanı sayesinde bayanlardaki hasar en aza inecek ve bu sayede yaşam süresi ve kalitesi önemli derecede artacaktır. Yaptığımız kanser taramalarında bir haftalık süre içinde 8 kadında memede kitle tespit edildi. Hastalarımızı ileri tetkik ve tedavi için yönlendirdik" diye konuştu.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu