Anahtar Kelimeler:

Cumartesi ve Pazar Vergi Daireleri Hizmette

Cumartesi ve Pazar Vergi Daireleri Hizmette

Kırıkkale Defterdarı Mehmet Erkınay, 6111 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanunu ve diğer bazı kanun ve kanun hükmünde karar namelerde değişiklik yapılması hakkında kanun 13.02.2011 tarihi ve 278571 (1.mük.) sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi.

   Kırıkkale Defterdarı Mehmet Erkınay, müracaatların son gün 02 Mayıs 2011 tarihine kadar yapılması gerektiğini ve müracaatların dilekçe ile yapılacağını vurguladı.

Erkınay, Kanundan yaralanmak isteyen mükelleflere daha iyi hizmet vermek için hafta içi her gün öğle tatilinde, hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri Vergi Daireleri açık bulundurulacağını söyledi.

KAPSAMA GİREN BORÇLAR

Kırıkkale Defterdarı Mehmet Erkınay yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Bu kanun birinci ikinci üçüncü ve dördüncü kısımlarında yer alan hükümleri; 4.1.1961 tarihli ve 213 sayılı vergi usul kanunu kapsamına  giren, 31.12.2010 tarihinden (Bu tarih dâhil) önceki dönemlere beyana dayanan vergilerde bu tarihe kadar vermesi gereken beyannamelere ilişkin vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları gecikme faizleri gecikme zamanları.

2010 yılına ilişkin olarak 31.12.2010 tarihinden (Bu tarih dâhil) önceki tahakkuk eden vergi ve bunlara bağıl vergi cezaları gecikme faizleri gecikme zamları. 31.12.2010 tarihinden (bu tarih dâhil) önce yapılan tespitlere ilişkin olarak vergi aslına bağlı olmayan vergi cezaları”

GECİKME FAİZLERİNE AF

“Mükelleflerin Gelir ve vergisini yönünden bağlı bulundukları Vergi Dairelerine ve Mal müdürlüklerine, Kanun kapsamındaki ‘diğer amme alacaktan için, amme alacağının tahsiline yetkili Vergi Dairesi Müdürlüğü ve Maimi, dörtlüklerine  borçlarını yapılandırılabilmesi için 02.05.2011 tarihine kadar (bu tarih dâhil) dilekçe ile başvurmaları, kanunda belirtilen sürelerde ödenmesi halinde cezaya bağlı feri, cezai faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fen amme alacaklarının tamamının tahsilinden vazgeçilecektir” dedi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu