Anahtar Kelimeler:

Birlikte Fidan Diktiler

Birlikte Fidan Diktiler

 Kırıkkale`nin Sulakyurt ilçesinde ağaçlandırma çalışmaları kapsamında ilköğretim öğrencileri tarafından fidan dikimi yapıldı.

 

Ar-Ge Çalışması

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Araştırma Geliştirme (AR-GE) biriminin koordinesinde 2 bin çam fidanı toprakla buluştu. ``Benimde bir fidanım var`` projesi kapsamındaki fidan dikimine Kaymakam Hasan Ongu, Belediye Başkanı Ali Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Yıldırım, Şube Müdürü Türker Yurtsever ile ilçe merkezindeki Hakim Mehmet Çakıroğlu ilköğretim okulundaki öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Bilgi Verildi

Sulakyurt Seki Harman mevkisine dikimi yapılan fidanların Kırıkkale Çevre Orman Müdürlüğü ve Sulakyurt Belediyesi tarafından temin edildiği belirtildi. Fidan dikimiyle ilgili olarak Kaymakam Ongu, hazırlanan proje ile dikimi yapılan fidanların ağaçlandırma çalışmaları kapsamında bölge için önemli bir faaliyet olduğunu belirtti. Ongu, “Bugün minik öğrencilerimizle birlikte fidanlarımızı toprakla buluşturduk. Hazırlanan proje kapsamında öğrencilerimiz Benim de bir fidanım var diyerek şenlik havasında fidan dikimi gerçekleştirdiler.

 

Korumak Lazım

Dikmiş olduğumuz fidanları koruduğumuz takdirde ilçemizin akciğerleri olacaktır. Öğrencilerimize bu tür etkiliklerle doğa ve ağaç sevgisini de aşılamış olduk. Vatandaşlarımızdan temennim şudur ki, şimdi ve daha önceden dikilmiş olan fidanlarımızı sulayalım ve büyüyene kadar da koruyalım” dedi. Yapılan fidan dikiminde öğrenciler, toprak ve fidanlarla uğraşırken, ağaç dikmenin de heyecanını yaşadılar. Öğrenciler, ``Buraya diktiğimiz fidanları kimselere vermeyeceğiz. Bu fidanlar bizlerle birlikte büyüyecekler. Fidanlarımıza gözümüz gibi bakacağız`` diye konuştular.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu